Prostreno.cz

Netradiční využití dětského zásypu

Pokud doma máte malé děti, tak u vás doma jistě není dětského pudru nedostatek. Ale i když už máte potomky odrostlé, vyplatí se vám alespoň jedno balení zásypu do domácnosti pořídit. Tahle obyčejná věcička totiž není jen pro děti, zvládne i další náročné úkoly. Nevěříte? Tohle musíte vyzkoušet!

Vysušuje mastné skvrny

Pokud si uděláte mastnou skvrnu na oblečení nebo na vašem čalounění, sáhněte po zásypu. Skvrnu stačí zasypat pudrem a jemně vetřít do látky, poté pudr z oblečení vyklepete nebo vysajte vysavačem. Opakujte, dokud skvrna nezmizí.

Suchý šampon pro psa

Pokud potřebuje váš čtyřnohý miláček vyčesat a zušlechtit, posypte ho dětským pudrem, nechte pár minut působit a poté dobře vykartáčujte. Nejenže bude mít krásnou srst, ale bude také příjemně vonět. Občas můžete takový „suchý šampon“ použít i na vlasy, když je nouze, zásyp pomůže i vám.

Navlékání gumových rukavic

Dostat se do použitých rukavic, ve kterých už není sypky pudr, je jako rvát se do nových elasťáků - obojí je prostě nadlidský výkon. Zkuste do rukavic nasypat trochu dětského zásypu a budou jako nové.

Jak se zbavit písku

Čas dovelených je sice ještě daleko, ale tipů na odstranění písku není nikdy dost. Až si váš drobeček příště bude chtít hrát na pískovišti, tak mu to klidně dovolte. Písek z oblečení odstraníte snadno zásypem, posypte oblečení od písku, zásyp vsákne přebytečnou vlhkost a písek snadno vyklepete.

Renovace staré knihy

Našli jste zapadlou starou knihu, která podlehla vlhkosti a je napadená plísní? Tak nezoufejte i tu je možné zachránit. Nejprve knihu důkladně provětrejte, pak stránky posypte zásypem a nechte několik hodin stát. Poté zásyp z knihy vyprašte - nejenže odstraníte zatuchlý pach, ale kniha bude vypadat jako nová.

Čištění hracích karet

Jsou už vaše karty „otlapkané“ mastnými prstíky a lepí se vám k sobě? Udělejte jim očistnou kúru. Nasypte je jednotlivě do sáčku a zasypte dětským zásypem, sáčkem pár minut třepte, aby se obalily pudrem všechny karty. Poté je vyndejte a oprašte, budou zase jako nové.





Tip na oběd

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat