Voda, ocet a citron zbaví váš domov otravných much

Nesnášíte mouchy, ale chemické přípravky proti nim snad ještě víc? I tahle „patová“ situace má jednoduché řešení. Účinné odpuzovače si totiž vyrobíte vlastními silami z věcí, které máte po ruce. Za hubičku i pár minut!

Moucha není jen obtížný hmyz a narušitel klidu, ale také zdravotní hrozba. Přenáší bakterie pocházející ze zkažené stravy, kontejnerů i fekálií, které se jejím prostřednictvím snadno dostanou do vašeho jídla, nebo přímo na pokožku. Už jen ta představa na klidu rozhodně nepřidá! Jak otravné přenašeče chorob vyhnat ze svého domova – bez použití chemie? Existuje pár osvědčených triků…

Sáček a voda aneb Za málo peněz hodně muziky

Vše, co potřebujete, je průhledný igelitový sáček a trocha vody. Naplňte ho do poloviny a vyrobený „balonek“ zavěste do vstupních dveří, nebo často otevíraných oken. Uvidíte, že kolem této nástrahy moc hmyzu létat nebude. Na takovou „dekoraci“ vás zrovna neužije? Jsou i jiné a nenápadnější možnosti.

Lapač z jablečného octa jako past

Drastičtější řešení? Zoufalá situace si přece žádá zoufalé činy! Ohřejte půl šálku jablečného octa a přelijte do vyšší skleněné nádoby. Místo víčka použijte obyčejný trychtýř a past umístěte na strategické místo. Mouchy do ní s vidinou občerstvení sice nalétají, ale ven už se nedostanou.

Citronový odpuzovač. S hřebíčkem!

Mouchám citron příliš nevoní, čehož můžete perfektně využít ve svůj prospěch. Rozpulte dva citrony na poloviny a napíchejte do nich 12 hřebíčků. Voňavé „odháněče“ pak nechte položené dužinou vzhůru kdekoli uznáte za vhodné, a radujte se z toho, že od nezvaných návštěvníků máte pokoj!

Eukalyptové proužky jako mocná zbraň

Další aroma, jež na dvoukřídlé nepřátele nepůsobí právě příznivě, je svěží eukalyptus. Nastříhejte tenké pruhy látky a pokapejte je hojným množstvím čistého esenciálního oleje. Kam s nimi? Nejlépe na okna či ke dveřím.

Ničitel much i osvěžovač v jednom. Proč vlastně ne?

Když už jsme u těch esenciálních olejů, dají se využít na výrobu spreje proti mouchám. V tomto případě se jedná o olej s vůní citronové trávy. Bohatě postačí deset kapek v kombinaci s horkou vodou. Zbraní pak můžete postříkat rámy oken, nebo s ní mířit přímo na hmyz. Co nevidět vezmou nohy i křídla na ramena!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat