Prostreno.cz

Hořčice uleví od bolesti a uvolní ztuhlé svaly

Hořčice neodmyslitelně patří k párku, a protože my Češi máme párky rádi, tak máme hořčici vždy po ruce. Dnes ale na chvilku zapomeňte na vaření a na vůní grilovaného masa, hořčici využijete i v domácnosti. Nevěříte, tak vyzkoušejte tyhle neotřelé tipy.

Řeč bude o plnotučné hořčici, ta dokáže přímo zázraky, hořčičné semínko může mít vliv i na naše zdraví a hlavně při zevním užití, tyhle triky prostě musíte vyzkoušet doslova na vlastní kůži.

Na bolavá záda

Napadlo vás někdy namazat si hořčici na záda? Zní to možná trochu zvráceně, ale opravdu to pomáhá. Až vás příště zase loupne v kříži, namažte se pěkně tímto žlutým pokladem a nechte působit několik minut. Plnotučná hořčice zmírňuje bolest způsobenou artritidou i svalovou ztuhlostí.

Pár lžic do vany

Cítíte se unavení po namáhavém dni, nebo jste si dali pořádně do těla v posilovně a máte zatuhlé svalstvo připravte si lázeň, do které přidejte hořkou sůl a pár lžic plnotučné hořčice. Hořčice umocní účinek soli a rovněž napomáhá uvolnit ztuhlé a bolestivé svalstvo.

Pro krásnou pleť

Došla vám zrovna pleťová maska? Nezoufejte a zamiřte přímo do lednice, taková „obyč“ hořčice dokáže s vaší pokožkou zázraky. Na obličej je nejvhodnější mírně pálivá, která stáhne póry a zároveň zklidní a prokrví vaši pokožku. Při prvním použití vyzkoušejte, jestli pro vás není hořčice příliš dráždivá, naneste jen malé množství na kousek kůže a nechte pár minut působit. Pokud nezaznamenáte žádné nepříznivé reakce, aplikujte na celý obličej a nechte působit 15 minut.

Dlouhá hříva díky hořčici

Hořčice podporuje i růst vlasů, pokud toužíte po krásné dlouhé hřívě, stačí aplikovat tuto jednoduchou masku alespoň jednou týdně.

Co budete potřebovat: 2 lžíce hořčičného prášku (k dostání v obchodech s kořením), 2 lžíce olivového, kokosové či ricinového oleje, 2 lžíce cukru, 1 žloutek, horkou vodu.

V misce smíchejte hořčici, cukr a přilejte trochu vody, promíchejte a nakonec přidejte olej. Pokud se vám zdá maska příliš hustá můžete ještě přidat trochu vody. Maska se nanáší na mokré vlasy, před aplikací si nejprve ošetřete konečky jakýmkoli olejem, aby se netřepily. Masku se snažte nanést co nejvíce na pokožku hlavy a co nejméně na vlasy. Poté si vlasy zabalte do igelitu, obalte nahřátým ručníkem a nechte působit 15–25 minut. Poté si vlasy běžně umyjte.

Tip do kuchyně

Hořčice je skvělý pohlcovač pachu, nejvíce ji oceníte při vymývání starších či použitých sklenic. Příště až vám bude zapáchat sklenice od okurek, jednoduše do ní dejte pár lžiček hořčice, zalijte vlažnou vodou, dobře protřepejte a nechte pár minut působit. Poté jednoduše vodu vylijte a sklenici nechte oschnout a po nepříjemném zápachu nezbyde ani památka.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat