Prostreno.cz

Využijte silikonová tvořítka na led jinak. Hodí se do nich koření i knoflíky

Silikonové mrazicí formičky a zásobníky na led jsou zkrátka k nezaplacení! Co do nich dáváte? Že jenom vodu? Škoda. Sluší jim bylinky, koření, džusy i knoflíky!

Stojí pár korun, jsou pestrá a multifunkční. Taky milujete, když sáhnete do mrazáku, vyndáte pár kostek ledu a zchladíte svůj oblíbený nápoj téměř ve vteřině? Tvořítka na led jsou báječná – a vhodná k experimentům. Jakým?

Bašta pro nejmenší

Máte malé dítě? Nandejte zeleninové pyré do tvořítek na led a poté jej dejte do mrazáku. Budete tak mít k dispozici vždy jen tolik jídla, kolik vaše dítě spotřebuje. Je snadné vyndat jen trošek místo toho, abyste museli rozmrazovat celou dávku. Stačí jen vyloupnout pár kostiček…

Pohotové koření

Zmrazte tvrdé byliny (šalvěj, rozmarýn, tymián a oregano) v kostce olivového oleje. Tak si zajistíte okamžitý tuning pro váš pečený, dušený nebo smažený pokrm. Pár kostek můžete hodit i do polévky, která díky bylinkovým kostkám okamžitě změní chuť.

Čokoládové vábení

Často vás hodí mlsná? Buďte připraveni. Naplňte kostku (do poloviny) rozehřátou polosladkou čokoládou a ihned do ní vložte kousek oblíbeného ovoce či ořech. Zásobník dejte do mrazáku a vyčkejte na návštěvu nebo svoji mlsnou páteční chvilku.

Kdekdo si také nemůže vynachválit čokoládové kostky – bez ničeho. „Miluji, když si v létě dopřávám vychlazené mléko doladěné zmrazenou čokoládou. Patří to k mým oblíbeným zvykům,“ popisuje jistý pan Láďa na jednom z gastronomických diskusních fór. Necháte se jím inspirovat?

Pestrobarevné hrátky

Zvlášť v létě se pitný režim musí dodržovat. Proto zmrazte ovocný džus a kostky pak použijte do nealkoholických nápojů. Pokud k džusu přidáte i kousky bylinek (například máty) či drobné ovoce (rybíz, jahoda, borůvka apod.), vytvoříte efektní dekoraci, kterou ocení nejen vaši hosté. Nádherné jsou i jedlé květy. Mimochodem, džusy lze i vrstvit. Nalijte nejprve třeba oranžový, nechte zmrznout. Poté přidejte například červený. Vytvoříte hezké barevné variace.

Červené nebo bílé víno

Grilovali jste a náhodou vám zbylo víno? Naplňte jím tvořítka a dejte k ledu. Příště jej využijete při přípravě omáček či do pravého italského rizota. Podobně si počínejte i u kávy.

Zchladlou nalijte do tvořítek a nechte odpočívat u ledu. Tento tip oceníte tehdy, až dostanete chuť na ledovou kávu se šlehačkou.

Jednohubky podle gusta

Tvořítka mohou sloužit i jako formy pro malé svačinky. Nasypte do nich ovesné vločky, sušené ovoce, dekorativní čokoládové perličky a podobně – a vše to spojte medem, sladkým sirupem nebo rozpuštěnou čokoládou. Aby se vše lépe konzumovalo, doprostřed zabodněte párátko nebo kousek špejle.

Úložné prostory

Silikonové zásobníky na led různých tvarů nemusejí sloužit jen pro potraviny a nápoje. Jedná se o ideální místa pro ukládání drobných předmětů, třeba náušnic a prstýnků, připínáčků, knoflíků, kancelářských sponek nebo malých dílků dětských stavebnic.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat