Prostreno.cz

Odlíčení make-upu ve vteřině

V létě mnoho žen zanedbává odličování a nechává pokožku trpět. Taky patříte k těm, kdo ve stanu nebo na dovolené nechtějí řešit zdlouhavý proces odstraňování make-upu? Zde je pět opravdu rychlých a snadných způsobů, jak se líčidel zbavit skoro téměř ve vteřině.

I když léto a prázdniny nepatří k obdobím, které by vyžadovalo víc líčidel, svatby, zahradní večírky či romantické večeře ve dvou si žádají svoje. Zatímco většina že věnuje dostatek času aplikaci make-upu, s jeho odstraňováním už je to horší. Po čem sáhnout, pokud po ruce nemáte nic chemického, nebo vás prostě jen honí „lenora“?

Mléko

Už i Kleopatra mléko milovala. Tuk a bílkoviny v něm obsažené, zvlášť co se plnotučného typu týče, pomáhají pokožku hydratovat a vlhkost v ní uzamykat. Na odličovací tamponek nebo kousek bavlněné látky naneste trochu mléka, aplikujte jej na celou tvář a pak setřete.

Můžete také použít lžíci mandlového oleje. Tu přidejte do misky plnotučného mléka, naneste na obličej a následně setřete. Tato kombinace kromě hydratace odstraní i make-upu z obličeje i očí.

Soda a med

Úžasný tip na odstranění všech druhů make-upu? Na látku přidejte trochu organického medu a posypte jej jedlou sodou. Samozřejmě pak naneste na obličej a „stírejte“ líčení. Kombinace sody a medu funguje jako vynikající čisticí prostředek a zároveň exfoliátor. Navíc není potřeba razantně drhnout, stačí jemné rozetření a v závěru opláchnutí čistou vodou.

Kokosový olej

Nepotřebujete nic jiného, abyste odstranili dokonce i vodotěsný make-up! Opravdu stačí jen trocha kokosového oleje. Ten totiž obsahuje tři esenciální mastné kyseliny a vyniká nízkou molekulovou hmotností, která zaručuje dobrou vstřebatelnost, antimikrobiální vlastnosti a hydrataci. Mezi nejlepší způsoby patří nanášení kokosového oleje 10 minut před sprchováním. Pak už jen stačí setřít vatovým tamponem nebo kouskem bavlněné látky.

Okurková šťáva

Většina kosmetických výrobků obsahuje okurku k odstranění make-upu. A není divu. Je téměř zázračná. Proto místo toho, abyste sáhli po chemickém odličovadle, vezměte jednu okurku, nastrouhejte ji a přidejte k olivovému oleji. Tato pasta zároveň zklidní podrážděnou pokožku nebo kůži náchylnou k akné. Budete milovat ten pocit a pohled do zrcadla, až okurku z obličeje sundáte!

Napařování

Ano, čtete to správně. Pára make-up skvěle odstraňuje. Naplňte umyvadlo nebo dřez teplou vodou a několik minut se nad ní naklánějte. Tento způsob pomáhá odstranit poslední stopy make-upu z vašeho obličeje. Napařování zároveň zbavuje nečistot.





Celkem 0 komentářů

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí na slanině

(2 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat