Prostreno.cz

Limetka jako účinný antiperspirant

Věřili byste tomu, že kupované antiperspiranty nesmírně škodí zdraví? Pokud ne vy, tak odborníci rozhodně ano. Koneckonců, jsou to právě oni, kteří varují před jejich častým používáním. Ale nezoufejte, náhradní řešení, jak se vymanit ze spárů potu, existuje – je to obyčejná limetka!

V dnešní době jsou deodoranty a antiperspiranty neodmyslitelnou součástí denní hygieny. V televizi se to reklamami na „antipotící“ prostředky jenom hemží a prodejci nás neustále nabádají, že bez voňavého podpaží bychom snad ani neměli vycházet z domu. Tedy samozřejmě za předpokladu, že nechceme spáchat společenskou sebevraždu! Jenže vážně je tahle kosmetická „nutnost“, která brání tělesnému zápachu, tak nevinná, jak se tváří? Z varování odborníků budete v šoku i v rozpacích.

Přirozenost versus umělé svěží aroma

Závěry kanadské studie naznačují, že omezovat své tělo v přirozeném procesu pocení, je učiněný hazard se zdravím. Jak to? Odpověď je prostá. Kupované antiperspiranty vám kromě zdánlivého pocitu čistoty „darují“ ještě bonus, o který v nejmenším nestojíte. Zablokují vám totiž potní žlázy, čímž znemožní vyplavení škodlivých látek z organismu. Ucpané póry navíc nahrávají přehřátí, neboť se tělesná schránka nemůže ochlazovat pocením. Takový je názor vědců!

Suma sumárum to vypadá, že daleko bezpečnější je na tyto přípravky zanevřít a přijmout riziko, že v městské hromadné dopravě získáte status persona non grata neboli nežádoucí osoby. Nebo to jde nějak jinak? Naštěstí ano. Ovonět se totiž lze i bez následků! A řešení nenajdete v drogerii, ale překvapivě v potravinách…

Limetka do čaje i do podpaží. Jako vážně

Plod stromu Citrus limetta se od běžného citronu odlišuje zelenou barvou, menší velikostí i nižší mírou kyselosti. Ačkoliv se limeta nejčastěji využívá do koktejlů, salátových zálivek, moučníků či čajů, její pole působnosti sahá i do kosmetiky. Platí totiž za účinný přírodní antiperspirant! V porovnání s kupovanými prostředky tělesný pach pouze nemaskuje, ale skutečně mu zabrání. Neucpává také potní žlázy a její účinek vytrvá i několik hodin. Také je mnohem levnější, což jistě není na škodu. Jak tenhle zázrak použít?

Nůž a pár sekund času. Hotovo!

Jeden limetový kousek zkrátka rozkrojte a plátkem si potřete místo, které je třeba. Po pár minutách zasychání si už můžete bez obav obléct košili, aniž by hrozily mokré skvrny. To je vlastně vše! Co říkáte na tenhle zdravý způsob, jak zachovat vaše podpaží suché a svěží až do večera? Nechceme vás k ničemu přemlouvat, ale za pokus to stojí, nemyslíte?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat