Prostreno.cz

Provoňte si domov skořicí. Odstraní pachy a pomůže s učením

Skořice. Snad neexistuje domácnost, ve které by chyběla. Její využití v kuchyni je jasné, ale co takhle s její pomoci vylepšit i své vlasy, nebo si ji postavit vedle počítače?! Proč? Tyhle výhody si zamilujete!

Může se pochlubit protizánětlivými a antibakteriálními vlastnostmi. Studie prokazují, že snižuje hladinu cholesterolu a léčí některé infekce. Proto mějte skořici neustále po ruce a používejte ji na všechno - od rozrušeného břicha po zkrocení nepořádných škůdců.

Domácí použití pro skořici

Vůně zimní sezony. I tak by se skořice dala titulovat. Pár kapek skořicového esenciálního oleje promíchejte s vodou a směs nalijte do lahvičky s rozprašovačem. Odstraníte tak veškerý zápach v bytě.

Toužíte-li po univerzálním čisticím prostředku čistě pro zimní použití, ve velké lahvi smíchejte 1 a ½ šálku octa, stejné množství vody a 30 kapek skořicového esenciálního oleje. Poté používejte na nábytek i dřezy. V této souvislosti se vyloženě nabízí i vlastní výroba difuzéru.

V nádobě s úzkým hrdlem smíchejte 1/4 šálku mandlového nebo olivového oleje s 20 až 25 kapkami skořicového oleje. Do tohoto difuzéru umístěte čtyři nebo pět dřevěných tyčinek.

Masážní kouzlo

Tento lehce vonící olej vám pomůže při relaxační masáži. Použijte 1/2 šálku mandlového nebo sezamového oleje, 1/2 čajové lžičky mleté skořice a 1/2 čajové lžičky čistého vanilkového extraktu. Před použitím jemně protřepejte. (Směs se dá použít i jako koupelový olej.)

Žaludeční droga

Skořice obsahuje katechiny, které mohou pomoci zmírnit nevolnost. Chcete-li si udělat skořicový čaj, povařte 1 lžičku skořicové kůry v šálku vody (asi 10 minut). Během těhotenství však tento čaj nepijte.

Pomoc při učení

Skořice může pomoci zlepšit kognitivní funkce a paměť. Když se učíte na zkoušku, přičichávejte ke skořicovému esenciálnímu oleji, nebo pijte skořicový čaj. Informace do sebe „nasoukáte“ jako po másle.

Pomůcka na vlasy

Chcete-li zamezit vypadávání vlasů a naopak podpořit jejich růst, zkuste tuhle domácí masku. Ohřejte 1/2 šálku olivového oleje, přidejte 1 čajovou lžičku skořicového prášku a 1 čajovou lžičku medu. Promíchejte, vmasírujte do pokožky hlavy, nechte 15 minut působit a poté vlasy umyjte jako obvykle.

Přírodní bronzer

Léto už je definitivně za námi a vy si chcete uchovat zlatavé opálení? Vyrobte si všestranný bronzer. Jak? Jednoduše zkombinujte skořici, kakaový prášek a kukuřičný škrob. V průběhu přidávání ingrediencí testujte, jaký odstín vám vyhovuje (více kukuřičného škrobu je vhodné pro světlejší barvu, více kakaového prášku naopak pro tmavší odstín). Přidejte čisté, nezředěné tělové mléko a dobře promíchejte. Uchovávejte v čisté nádobě s víkem.

Ochrana před mravenci

Mravenci mají averzi na skořici. Posypejte jí parapety a hlídejte, aby zůstávala suchá. A co se skořicovými tyčinkami? Pomocí tavné pistole vytvořte efektní zimní věnec na dveře. Vivat, skořice!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat