Prostreno.cz

Silnější a delší řasy i bez řasenky

Máte strach o své tenké řasy nebo o jejich slabý růst? Dejte věci pár týdnů! I vy se můžete dočkat „mrkaček“! Stačí, když si osvojíte prodlužovací a zhušťovací tipy!

Faktory, jako jsou genetika, věk, určité zdravotní stavy, nedostatek výživy, oční infekce nebo hormonální změny v těle často přispívají k tenkým řasám. Stejně jako agresivnější tření v rámci odstraňování očního make-upu. Konkrétně na tomto případě je vidět, že správná rutinní péče činí řasy zdravější. To je ten první krok. Lze také využít jednoduché domácí prostředky k podpoře silnějšího růstu. (Myslete však na to, že může trvat několik týdnů až několik měsíců, než se dočkáte požadovaného výsledku.)

Ricinový olej

Folikuly stimulující a vyživující ricinový olej vám pomůže získat lesklé a objemné řasy. Pomáhá také bojovat proti mikroorganismům, které brání růstu. Považujte ho tedy za přírodní sérum na řasy.

S pomocí čisté staré řasenky aplikujte ricinový olej na řasy těsně před spaním (do oleje můžete přidat i několik kapek vitaminu E). Takto ponechte přes noc a ráno opláchněte vlažnou vodou.

Nebo alternativně smíchejte 2 polévkové lžíce ricinového oleje s čerstvým gelem aloe vera. Naneste na řasy pomocí vatového tamponu. Nechte působit přes noc, ráno opláchněte. Opakujte denně po dobu 2 až 3 měsíců.

Olivový olej

Olivový olej je dobře známým přírodním prostředkem pro silnější růst vlasů i řas. Tento olej je bohatý na vitamin E a kyselinu olejovou, které vyživují a zvyšují objem v obou případech. Olivový olej také pomáhá udržovat řasy tmavé.

Ponořte vatovou tyčinku do teplého olivového oleje a naneste jej na řasy tak, jako byste použili řasenku. Nechte působit přes noc, ráno omyjte vodou. Opakujte denně několik měsíců, dokud se nedočkáte požadovaného výsledku.

Kartáčování

Kartáčování řas jim pomáhá růst. Jak to? Díky němu se zbavíte prachu a nečistot, které zanášejí póry. Navíc podpoříte krevní oběh tak, aby se do vlasových folikulů dostalo více živin.

Naneste několik kapek vazelíny na měkký štětec nebo hřeben na řasy a kartáčujte. (Začněte od kořene řas a postupujte pomalu nahoru ke špičce.) Provádějte asi 5 minut dvakrát denně.

Masáž očních víček

I masírování očních víček podporuje růst vašich řas a zlepšuje průtok krve do vlasových folikulů, což znamená, že dochází k většímu přísunu živin. Na oční víčka proto naneste pár kapek oleje, vazelíny nebo bambuckého másla a s pomocí špiček prstů masírujte kruhými pohyby. Provádějte po dobu 5 až 7 minut dvakrát denně (několik měsíců).





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat