Prostreno.cz

Perfektní domácí pedikúra

Pravidelná pedikúra pomáhá udržovat nehty zdravé. Všechno to víte, ale stejně vám na ni nějak nezbývá? Nemusíte být profesionál, o své nehty i pokožku se postaráte v pohodlí domova. Třeba i s pomocí laků ve spreji, které usnadňují práci!

V podstatě stačí jen trocha vašeho času a chuť vypadat „tam dole“ dobře. Nohy si namáčet nemusíte. Pokud dáte přednost suché pedikúře, postačí vám k odstranění zrohovatělé kůže miniaturní brusky pracující na vysoké otáčky. Při tomto způsobu nehrozí krvácení ani zranění. Jinak se pedikúra začíná namáčením nohou ve vodě s bylinnou solí nebo vonnými oleji. Tím se pokožka zvláční a nohy se uvolní.

V hlavní roli sůl i citron

Doporučuje se i lázeň se šťávou z jednoho citronu a trošky epsomské soli (v lavoru setrvejte po dobu 10 minut, nohy osušte a poté aplikujte změkčovadlo na pokožku – a nechte aspoň 5 minut působit), přičemž nohy ještě trochu promasírujte. Odstraní se tak zbytky odumřelých kožních buněk. K urychlení procesu použijte pemzu a následně nohy opláchněte.

Kratší nehty jsou praktičtější

K tvarování použijte kleštičky a kvalitní pilník (třeba skleněný). Nehty pilujte pouze v jednom směru, aby se zabránilo lámání. Poté můžete použít leštěnku. Té se opravdu bát nemusíte. Pokud nehty neleštíte třikrát týdně, neoslabíte je. Jen se vyhladí a připraví pro případný nános laku. Jestli je třeba, zatlačte kůžičku pomerančovým dřívkem. Ovšem netlačte příliš, abyste si nepoškrábali nehty. A co nevzhledné praskliny na patách?

Ty mohou být hnízdištěm pro houbové infekce, které vedou k různým problémům s chodidly. Dbejte na pravidelné nanášení krému na nohy, který vám pomůže zablokovat vlhkost tak, aby nohy zůstaly měkké.

Použijte lak na nehty

V neposlední řadě je na čase namalovat nehty podle vlastního výběru. Samozřejmě musíte začít nejdříve základní vrstvou a následně použít barevný lak na nehty, přičemž mezi symboly letošního podzimu patří bordó, šedá, fialová a možná trochu překvapivě i oranžová. Pro extravagantnější typy se zase hodí stříbrná, zlatá a bronzová. Samozřejmě platí, že jednotlivé vrstvy by se měly nechat důkladně oschnout.

Pokud vás samotné lakování nehtů nebaví, počkejte si na vychytávku z britského trhu. Odtud k nám totiž míří laky na nehty ve spreji. Stačí jen nehty nastříkat a po uschnutí umýt ruce. Voda odstraní barvu z okolí nehtů, přičemž tam, kde má zůstat, bývá neporušená.

Zdroj: https://www.womenshealthmag.com/uk/beauty/a32780493/pedicure-at-home/, https://www.marieclaire.com/beauty/a5926/ultimate-diy-pedicure/





Celkem 2 komentářů

Siraellen
07.02.2022
jana kratochvílová
01.02.2022

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat