Prostreno.cz

Mějte nadměrné pocení v tříslech pod kontrolou

Hodně potu v místech, kde je to krajně nepříjemné? Vaše slabiny zůstanou v suchu pomocí jedlé sody, jablečného octa a častých koupelí. Hodně pomůže i změna šatníku, ve kterém už pro umělé tkaniny není místo!

Má jedna část vašeho těla tendence potit se více, než jiná? Pokud jde o třísla, žádný div, že vás tento jev znepokojuje. Máte k tomu pádný důvod! Zdaleka totiž nejde jen o nepříjemný pocit a případný zápach. Šíření mikrobů způsobené nadměrným pocením v blízkosti intimních partií může vyvolat další problémy – svěděním počínaje a infekcí konče. Naštěstí existují jednoduché kroky, díky kterým se dá tato potíž udržet v přijatelné míře. Co by mohlo pomoct?

Časté sprchy nebo koupele

Kromě toho, že se po pobytu v koupelně budete cítit mnohem svěžeji a příjemněji, pravidelné sprchování také zabrání šíření mikrobů, čímž vás „ušetří“ od podrážděné pokožky. Proč se tedy bránit? Pusťte na sebe proud vody i několikrát za den, rozhodně vám to neublíží – spíše naopak.

Udělejte revizi šatníku i prádelníku

Správné oblečení? To je to, oč tu běží. Preferovat byste měli především prodyšné a savé materiály, naopak tabu jsou umělé tkaniny, protože ty mohou vaše trápení ještě několikanásobně zhoršit. Oděvy je třeba také často měnit, aby se zabránilo zbytečnému množení bakterií a kvasinek. V případě spodního prádla klidně i vícekrát denně!

Jedlá soda jako pomocník

Sáček s jedlou sodou má doma asi každý, jelikož se jedná o multifunkční prostředek na čistění i vaření. Jenže pozor, levný dobrodinec může také zajistit, aby vaše nohy, respektive oblast mezi nimi, zůstala v suchu delší dobu. Soda jakožto náhrada pudru má navíc antimikrobiální vlastnosti, čímž zabraňuje růstu mikroorganismů a podobných „breberek“. Nutno dodat, že stejný efekt má i zředěný jablečný ocet s vodou, ovšem tuto proceduru je nutné provádět alespoň deset minut před koupelí.

Pijte vodu. Hodně vody

Udržujete se vší zodpovědností své tělo hydratované? Pokud si myslíte, že s menším příjmem tekutin se budete méně potit, děláte velkou chybu – a ta má následky, o které dvakrát nestojíte. Dostatečný pitný režim normalizuje teplotu těla a přispívá k vyplavování toxinů, takže vaše potní žlázy nebudou muset pracovat tak intenzivně. Takže sklenku do ruky a do dna!

Zdroj: www.menhealth.com, www.womanhealth.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat