Prostreno.cz

Použité čajové sáčky úspěšně ničí nežádoucí pachy

Udělat si čaj a pytlík jen tak odhodit? Velká chyba. Zbaví totiž vaše ruce zápachu po vaření, osvěží vzduch v lednici a poskytne hojivý dotek v případě popálenin. Ale dokáže vyživit i půdu vašich pěstovaných rostlin!

Patříte k těm, kteří si dělají čaj dennodenně – a někdy i několikrát? Pokud je vaše odpověď kladná, pravděpodobně není ve vaší domácnosti o použité čajové pytlíky nouze. A teď se přiznejte – co s nimi děláte, když je příprava horkého nápoje u konce? Pokud je házíte do odpadkového koše s tím, že se na nic nehodí, možná budete překvapení, jak se s tímto „odpadem“ dá naložit. Zde je pár nápadů!

Parfém pro ruce

Vadí vám zápach na rukou, když v kuchyni přicházíte do styku s česnekem, cibulí, rybami a kořeněnými potravinami? Je pravdou, že se na kůži „drží“ pořádně dlouho. Ale věřte, že se na něj dá vyzrát – jakýmkoli čajovým sáčkem, se kterým si potřete pokožku. Nutno dodat, že úplně nejlepší výsledky má ten mátový.

Domácí ústní voda

Došla vám zrovna ústní voda a nechce se vám do obchodu? Tam pro nové zásoby vyrazit ani nemusíte. Sáček nechte znovu vylouhovat v teplé vodě a získanou tekutinou si vypláchněte ústa. Takový rozmarýn, šalvěj či heřmánek má přímo léčivé schopnosti, které vaše zuby mohou jenom ocenit.

Ničitel nežádoucích pachů

Nevábná „vůně“ linoucí se z lednice, odpadkového koše nebo z bot, není žádná hitparáda. I tento problém se ale dá rázně vyřešit čajovým sáčkem. Ten totiž zápach pohltí a neutralizuje, takže výsledkem bude „čistý vzduch“. Ke všemu úplně bez práce a zbytečného úsilí, vždyť pomocníka stačí jen položit na příslušné místo a je po starosti.

První pomoc při popáleninách

Nechtěně jste „vyfasovali“ popáleninu, a nevíte, co si v krizovém okamžiku počít? Namočte čajového zachránce do teplé vody a přiložte ho na bolístku. Léčivé účinky podporující hojení má třeba heřmánek, popřípadě levandule.

Výživa pro květiny

Položit pytlík do květináče není vůbec špatný nápad. Při každém zalévání tak obohatíte půdu o blahodárné živiny. Jelikož rostliny nemají rády kofein, vyvarujte se černého čaje. Místo něj použijte raději ty bylinkové, ty jsou sázkou na jistotu.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat