Prostreno.cz

Péče o pračku v ceně deseti korun

Kdy jste naposledy pořádně vyčistili svoji pračku? Pravidelné a pečlivé čistění může život vaší pračky významně prodloužit. A jde to i bez chemie!

Možná to na první pohled nezní úplně logicky – vždyť v pračce je přece pořád voda a prášek, který odstraňuje nečistoty, tak proč ji čistit? Jenže právě usazeniny prášku či aviváží, nemluvě o vodním kameni, představují problémy, s nimiž musí vaše pračka bojovat. A tak není od věci ji jednou za čas pořádně vyčistit. I kdyby pro vás životnost pračky nebyla prioritou, určitě chcete mít prostředí, v němž perete své oblečení, pěkně čisté.

Co budete potřebovat? Nebojte, nemusíte shánět po obchodech žádné drahé čističe, úplně si totiž vystačíte s obyčejným octem (dezinfikuje, a navíc si umí poradit i s vodním kamenem), houbičkou a lahvičkou se sprejem, do níž nalijete část octa a díky které se dostanete i do těžko přístupných koutů a záhybů vaší pračky, a také kartáček na zuby.

Nejprve dopřejte pračce octovou lázeň – nalijte do ní 3 až 4 šálky octa a zapněte klasický prací program. Nechte nějakou dobu běžet, aby se ocet pěkně dostal do všech vnitřních částí a poté „praní“ zastavte. Nechte vodu v pračce stát přibližně 20 minut a poté ji vypusťte.

Pak přijde na řadu houbička. Namočte ji v octě a pečlivě vydrhněte každý kousek, na nějž dosáhnete. Nezapomeňte ani na gumové těsnění u dvířek pračky a odstraňte z něj veškerou špínu.

Na záhyby či malé prostory, kam se s houbičkou nedostanete, použijte zubní kartáček.

Nyní se zaměřte na zásobníky pro prací prášek, aviváž apod., kde se obvykle drží spousta zbytků pracích prostředků. Pokud se dají z pračky vyndat, máte situaci o něco lehčí – zkrátka je rozeberte a pořádně vydrhněte.

Nakonec otřete pračku i zvenku. A máte hotovo!

Zdroj: názor autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat