Prostreno.cz

Důvody, proč se vyplatí investovat do aroma difuzéru

Aromalampy na svíčku? Jsou bezpochyby kouzelné, ovšem snížit množství prachu nebo vyčistit vzduch ve vaší domácnosti bohužel nedokážou. To ultrazvukové difuzéry taková kouzla svedou! Nechcete provést změnu?

Také jste naprosto propadli kouzlu aromaterapie? Tak pochopitelně, vždyť je to plnohodnotný způsob péče o zdraví a duševní pohodu. Trocha té správné vůně dokáže navodit dobrou náladu nebo zahnat potíže s nachlazením či premenstruačním syndromem. Co takhle posunout tuto vášeň na ještě vyšší úroveň? Nic proti klasickým aromalampám na svíčku, ovšem ty ultrazvukové, které „běží“ na elektrický pohon, mají spoustu zajímavých předností. Proč se do nich vyplatí investovat?

Dekorace s bonusem

Hned ze startu je třeba zmínit, jak taková „vylepšená“ lampa vlastně funguje. Její unikátní technologie rozprašování mění pomocí ultrazvuku esenciální oleje a vodu na páru sestávající z milionů mikročástic, které se rozptylují do vzduchu, zatímco se uvolňují rostlinné složky nacházející se ve vonných olejích. Mezi vítané funkce patří vlastní nastavení množství produkované páry, časovač vypnutí i zapnutí či volba světelného podsvícení podle „svého gusta“. Vše samozřejmě záleží na konkrétním modelu, který vám v obchodě padne do oka. Co dalšího je pořádné plus?

Čistění vzduchu. A to je třeba

Zejména v zimních měsících lidé tráví hodně času v uzavřeném interiéru bez častého větrání. Vydýchaný vzduch, který se dostává zase zpátky do těla, není žádná hitparáda. Četné výzkumy naznačují, že elektrické difuzéry dokážou díky svým schopnostem čistit ovzduší v prostoru. Zvlášť v případě, že jejich uživatelé využijí esenciální oleje, jako jsou oregano, skořice, tymián nebo citron, neboť působí antibioticky.

O něco méně prachu. Dar pro alergiky

Méně prachu rovná se méně alergenů ve vaší domácnosti. Protože prach je lepivý – i když to tak na první pohled nevypadá, má tendence přitahovat všechny nečistoty, včetně roztočů, plísní a bakterií. Tak jistě, úklid samozřejmě prospěje vždycky, proč si ho ale neusnadnit? Difuzér prostřednictvím svých ionizačních účinků pomáhá snižovat množství prachu v ovzduší, tudíž se vám bude nejen lépe dýchat, ale uděláte také pomyslnou čáru přes rozpočet zmíněným alergenům.

Lepší spánek, který nic nenaruší

Pokud jste z těch, kdo trpí spánkovými obtížemi, používání ultrazvukové aromalampy může přinést řešení vaší nechtěné bdělosti. Stačí do ní kápnout trochu esenciální levandule, jasmínu, heřmánku nebo cedrového dřeva, jež navozují ospalost. Obáváte se nechat difuzér běžet přes noc? Můžete být klidní, pokud by v něm náhoda došla voda, automaticky se vypne, takže je naprosto bezpečný. Také přece disponuje časovačem, díky němuž si nastavíte, jak dlouho se jeho vůně bude linout po místnosti.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat