Prostreno.cz

Mravenci, mouchy a komáři. Zbavit se jich můžete i bez škodlivé chemie

Proti komárům můžete směle využít esenciální citronový nebo eukalyptový olej. Mravenců se zbavíte s pomocí bílého octa a okurky. S mouchami si zase hravě poradí roztok z vody a kajenského pepře. Fíglů ale známe víc!

Jaro je v plném proudu a svými vysokými teplotami připomíná spíše léto. Kromě toho, že si konečně můžeme vychutnat lahodný šálek kávy či dvojku vína na terase, to znamená jediné – sezona otravného hmyzu pomalu startuje. Také jste už doma spatřili zbloudilého komára nebo mravence, kteří ve vaší kuchyni lačně pátrají po něčem k snědku? V tom případě by se vám mohlo hodit pár rad, jak proti nezvaným návštěvníkům bojovat.

Komáři. Na ty platí česnek

Co může být otravnějšího, než pisklavý zvuk, který vám přímo drásá uši? Ani následné štípnutí a neutuchající touha škrábání se není žádná hitparáda. Proti komárům dokonale fungují esenciální oleje, konkrétně citron, hřebíček a eukalyptus. Jakmile je kápnete do aromalampy, budete mít klid. Ani jeden voňavý odpuzovač pro tento dvoukřídlý hmyz totiž není nijak příjemný. Respektive vůbec! Rovněž byste měli navýšit spotřebu česneku. Věděli jste, že když ho budete jíst často, přestanete být pro komáry lákavým občerstvením? A pokud to chcete mít pojištěné na všech frontách, nechte občas na plotně odpařit pár kapek octa.

Na mravence vytaste okurku

Mravenci bývají velmi neodbytnými hosty. Jedna kostka droždí, polévková lžíce vlažné vody a půl lžíce krystalového cukru je však přesvědčí, že u vás jim pšenka nepokvete. Ingredience rozmíchejte na kašičku a past položte tam, kde se nepřátelé vyskytují, ideálně však na místo, kudy se dostávají do bytu. Když nezabere tohle, „mravenčí vchod“ postříkejte roztokem vody a bílého octa. Nešlápnete vedle ani tehdy, když po bytě strategicky rozmístíte plátky okurky. Mravenci touto zeleninou prý doslova opovrhují. A stejně tak rozdrolenou obyčejnou křídou, kterou bytostně nenávidí.

Mouchy prchají před bobkovým listem

Leze vám na nervy bzučení mouchy i to, jak drze uždibuje potraviny, na které narazí? Jejím největším protivníkem je bobkový list namočený v oleji. Použít však můžete i nakrájený citron, do kterého zapíchnete pár hřebíčků. Když navíc po místnosti rozstříkáte vodu, do níž přidáte trochu kajenského pepře, žádná okřídlená otrava už si k vám domů netroufne. Vsadíte se?





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat