Prostreno.cz

Netradiční využití vlasové kosmetiky

Že kondicionér je dobrý jen k bezproblémovému rozčesávání hřívy? Co vás nemá! Osvěží vám také vzduch v domácnosti, napraví sražené oblečení následkem nešťastného praní a změkčí kosmetické štětce.

Kondicionér je hned po šamponu asi nejvyhledávanějším vlasovým přípravkem. Patříte mezi jeho pravidelné uživatelky i vy, protože si ceníte jeho hydratačních, vyživujících a regeneračních schopností? Co když vám řekneme, že tento produkt lze uplatnit i v situacích, které s korunou krásy nemají co dělat? Báječně využít se dá třeba takhle!

Krém na holení? Že váháte

Jenom proto, že vám právě došla pěna, nemusíte údržbu vašich nohou i podpaží odkládat na neurčito. No vážně. I starý dobrý kondicionér hodně usnadní klouzavé pohyby žiletky a zároveň předejde podráždění pokožky, protože funguje jako zprostředkovatel hydratace s dlouhodobým účinkem. Tak se ho za žádných okolností nebojte použít, byla byste sama proti sobě!

Osvěžovač vzduchu, co má grády

Už jste vyzkoušela celou řadu nabízených osvěžovačů, jenže ani jeden vás svými schopnostmi nijak nezaujal? To pořád ještě neznamená, že si domácnost nemůžete pořádně provonět, a to od stropu až po podlahy. Zkuste smíchat kondicionér s vodou v poměru 1 : 9 v lahvičce s rozprašovačem a deodorant vnitřních prostor je na světě. Dobrá rada – chcete-li, aby vůně vydržela co nejdéle, aplikujte tuto směs i na záclony a závěsy.

Náprava sraženého oblečení

Co si budeme vykládat, komu z nás se už v pračce někdy nesrazil oblíbený kousek garderoby. Je to sice k naštvání, ale klid, na každou katastrofu existuje řešení! V tomto případě je třeba držet se možná překvapivého, nicméně spolehlivého manuálu. Ať už jde o tričko, kalhoty či lehký svetřík, vložte zmenšené oblečení do mísy s vodou a jednou polévkovou lžící kondicionéru. Po chvilce působení „utopence“ vytáhněte a opatrně jej roztáhněte na rovné ploše. Uvidíte sami, že se vrátí do své původní velikosti.

Změkčovač kosmetických štětců

Že i arzenál, kterým si běžně nanášíte oční stíny, zdravíčka nebo pudr, je potřeba čas od času ručně „vyprat“, je známá věc. Koneckonců se do štětců zachytávají nejen nečistoty, ale i bakterie, jež na obličeji mít vážně nechcete. Až tedy náčiní očistíte pomocí vlažné vody a dětského šamponu, nezapomeňte ho následně „promasírovat“ i trochou kondicionéru, který poté vymyjete. Štětiny budou jemné a poddajné, což samotné líčení pěkně zpříjemní.

Zdroj: www.beautytips.com, www.healthcare.com





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat