Prostreno.cz

Skvrny z džínsů dokáže za pár korun vyčistit citron

Oblíbené džíny začala hyzdit nevzhledná skvrna? Jak se dá situace zachránit? V podstatě velmi jednoduše. Použijte tyhle prostředky!

Džíny asi není třeba představovat. Kalhoty šité ze silné bavlněné látky se původně používaly jako pracovní kalhoty, ale od 50. let 20. století se staly nesmírně populární napříč všemi generacemi po celém světě. Jistě i vy jich doma máte několik. Tušíte ale, ale jak z nich „setřást“ nechtěné skvrny?

Spásný citron

Olejové nadělení? Neštěstí řešte okamžitě. Použijte savý papír, starý kapesník nebo ručník a absorbujte co nejvíce tekutiny. Poté skvrnu vyčistěte šťávou z citronu a džíny vyperte.

Mletý mastek

Mastek mletý (klouzek) se dá v drogerii sehnat vyloženě za pár korun. Snadno může nasáknout nečistoty, například mastnou skvrnu od hranolků. Jednoduše vezměte čajovou lžičku prášku a posypte na potřebná místa. Nechte 15 minut působit, poté prášek odstraňte. Pokud budete mít pocit, že skvrna tak úplně nezmizela, celý postup opakujte. Pak džíny vyperte jako obvykle.

Bílý ocet

Pot, krev, inkoust, zvratky, hořčice nebo tráva – vše lze snadno odstranit bílým octem. Jediné, co musíte udělat, je nalít na skvrny dostatek bílého octa tak, aby se celá zakryla. Nechte 15 minut působit, pak použijte suchou houbu a absorbujte všechno, co na textilii zůstane. Džíny vyperte. A co použít, pokud bílý ocet nemáte?

Aspirinové tablety

Občas se spása najde i lékárničce… Pokud nemáte bílý ocet, rozpusťte ve vodě aspirinové tablety. Usilujte o konzistenci husté pasty a tu následně aplikujte na obarvená místa. Hodinu si svých džínů nevšímejte, následně je vyperte tak, jak jste zvyklí.

Coca-Cola

Máte na svých kalhotách krev? Hlavně klid. Do bubnu pračky přidejte známý sladký nápoj hnědé barvy a nechte „stroj“, aby veškerou práci udělal za vás.

Alkohol

Inkoust či jiné barvy. Jak se jich zbavit? Pomůže alkohol! Vezměte čistou bavlněnou látku, ponořte ji do alkoholu a mírně třete obarvená místa. Jakmile látka pohltí dostatek inkoustu, vyměňte ji za jinou. Až skončíte, přidejte polovinu lžíce tekutého pracího prostředku, nechte 15 minut působit a následně džíny vyperte.

Šampon či odličovač

Pokud jste náhodou zbarvili džíny make-up, stačí pouze nanést šampon či odličovač na bázi oleje. Opět nechte 15 minut působit, skvrnu následně narušte „masáží“ starým zubním kartáčkem a kalhoty vyperte. V případě tvrdohlavých nečistot se rozhodněte pro pěnu na holení.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat