Prostreno.cz

Správné používání kokosového oleje k bělení zubů

Mnoho lidí používá kokosový olej k bělení zubů. Pokud uvažujete, že to zkusíte taky, měli byste se seznámit se správným postupem. Skutečně tuto proceduru praktikujete dle doporučení?

Kokosový olej na bělení zubů? Mnozí odborníci od této praxe odrazují a tvrdí, že není dostatek důkazu o jeho účincích. Lidoví léčitelé však oponují a chválí účinnost této staré léčby. Faktem je, že bělení zubů patří k čím dál běžnějším procedurám, které ročně vygenerují miliardy korun, dolarů i eur. Standardně se zuby bělí za pomoci peroxidu vodíku a jiných chemikálií, nikdo však neřeší, jak z úst přirozeně odstranit toxiny, které se v nich hromadí. Právě s tím však kokosový olej může pomoci.

Jak často a dlouho?

Neexistuje žádná pevně stanovená frekvence, jak často by se „kokosák“ měl používat, nicméně ze zkušeností vyplývá, že jednou denně je to tak akorát. Výsledky se přitom dostaví za dva až tři týdny. Všichni odpůrci chemických příměsí v tomto případě spoléhají na kyselinu laurovou, jež je v tomto oleji obsažená. A jak že se zmíněný zázrak používá?

Někteří lidé kombinují kokosový olej a jedlou sodu. Tento postup sice nepatří k těm chuťově nejpříjemnějším, jeho efektivita se však popřít nedá. Takže, do úst vložte jednu čajovou lžičku surového, zastudena lisovaného organického kokosového oleje. Olej v ústech převalujte po dobu 1520 minut, následně vše vyplivněte do koše. Na závěr ústa vypláchněte horkou vodou, nebo použijte roztok horké vody se solí. Tím fyzicky odstraníte všechny zbývající bakterie nebo toxiny.

Výhody kokosového oleje pro bělení zubů

Mezi benefity bělení zubů kokosovým olejem patří odstranění nejen nežádoucího zbarvení a plaku na chrupu, ale i nevábného dechu. Navíc nedostatek škodlivých chemikálií v „kokosáku“ snižuje riziko poškození zubů a zároveň odstraňuje bakterie, které mohou vést k onemocnění a zánětu dásní. Tento přípravek je také velmi snadno použitelný a hlavně dostupný.

Při použití kokosového oleje pro bělení zubů je důležité si uvědomit, že mnoho mastných kyselin se středním řetězcem, jež kokosový olej tvoří, má antioxidační a protizánětlivé účinky.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat