Prostreno.cz

Neobvyklá využití mýdla

Mýdlo nemusí sloužit jen k mytí rukou – překvapivě. Už jste někdy slyšeli o tom, že přispěje k vyhubení blech, předejde zamlžování brýlí a ochrání troubu před odolnými usazeninami? Ovšem ocení ho i vaše nehty. Proč?

Objevili jste v koupelnové skříňce zapomenutou kostku mýdla a hodláte ji bez výčitek vyhodit? Pokud vám můžeme poradit, nedělejte to. Alespoň ne dřív, než si přečtete tento článek! Následující řádky vás totiž přesvědčí o tom, že hledíte na všestranného pomocníka, který se může uplatnit v mnoha situacích. Co všechno tedy obyčejné mýdlo dokáže?

Past na blechy, co vážně funguje

Má váš čtyřnohý parťák v kožichu nezvané návštěvníky, kteří se začínají poohlížet i po vaší domácnosti? Zbavte se nechtěných hostů dřív, než bude pozdě. Jedním ze způsobů je miska s mýdlovou vodou. Možná to zní neuvěřitelně, ale ta je pro krvelačný hmyz hodně přitažlivým lákadlem, v němž se jednoduše utopí. A vy budete mít klid!

Konec zamlženým brýlím

Nosíte brýle? Pak vám asi nemusíme říkat, jak otravné je jejich zamlžování při prudších změnách teplot. Abyste s sebou nemuseli stále nosit speciální hadřík na čistění optických skel, soustřeďte se raději na prevenci, jež tomuto jevu zabrání. Už naše babičky by vám srdečně poradily, abyste brýle omyli mýdlovým roztokem, osušili je a náležitě naleštili. Tenhle fígl totiž mlze efektivně předchází…

Ochrana manikúry. A ta přijde vhod

Situací, kdy vám za nehty může „zalézt“ něco, co tam nechcete, může být spousta. Takhle „z fleku“ nás napadá třeba obalování řízků, příprava těsta na pečení sladké dobroty nebo přesazování květin. Když však před akcí „zaboříte“ nehty do mýdla, není možné, aby se vám za ně při jakékoli práci dostala nečistota, které se pak těžko zbavuje.

Už žádné usazeniny v troubě? To je sen

Zřejmě se všichni shodneme na tom, že drhnutí trouby je jedna z nejméně populárních domácích prací. Také tuhle „disciplínu“ bytostně nenávidíte? Pak dno spotřebiče potřete obyčejným mýdlem a vypečte. Budete mile překvapení, že i po několika použitích bude trouba stále jako nová – tedy bez připečených nánosů.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat