Prostreno.cz

Levná pleťová maska z rajčat bez chemie

Hledáte nejlepší přírodní pleťovou přísadu, aniž byste utratili půl výplaty? Zkuste rajče! To vaši pleť vybělí a zároveň jí dodá zářivost a zdraví. A taky stáhne rozšířené póry!

Rajčata jsou pro pleť naprosto výborná. Poskytují přirozenou ochranu před UV zářením a podporují mladistvou pokožku. Jsou také bohatá na lykopen, silný antioxidant, který odráží UV paprsky a oddaluje stárnutí pleti. Rajče má také chladicí vlastnosti, takže zklidňuje popáleniny, zároveň stahuje rozšířené póry a reguluje mastnotu. Obecně platí, že rajčátko působí proti akné, bojuje s předčasným stárnutím, zesvětluje pokožku a působí proti volným radikálům. To vše převážně díky vitaminům A a C. Nenechte to bez povšimnutí a připravte si kouzelné pleťové masky!

Tmavé skvrny a rozšířené póry

Tmavé skvrny ze slunce odstraníte tak, že smícháte půlku rozmačkaného rajčátka s půl lžičkou čerstvé citronové šťávy. Naneste na pleť, nechte 15 minut působit, poté smyjte studenou vodou a ideálně naneste kapku olivového oleje, aby se pleť zvlhčila. Opakujte dvakrát týdně. (Tato maska pomáhá i při jizvičkách po akné.) Citron také utáhne rozšířené póry a zničí bakterie. Rajče si však rozumí i s medem!

Rozjasňující pleťová maska

Chcete rozjasnit svou pleť? Pravidelně používejte výživnou rajskou medovou masku. Rajčata jsou bohatá na lykopen, který pleti dodává záři, med uzamkne vlhkost v buňkách kůže. Má totiž antibakteriální, antiseptické, protiplísňové a protizánětlivé vlastnosti, které chrání pokožku před bakteriemi a poškozením volnými radikály. Také léčí akné a jizvy.

V tomto případě použijte polovinu zralého rajčátka se lžící medu. Rajče rozmačkejte na hladké pyré a vmíchejte med. Naneste na obličej, nechte 15 minut působit a opláchněte studenou vodou. Pro podporu účinku lze popíjet i rajčatovou šťávu. K čemu je dobrá?

Pití rajčatové šťávy prospívá nehtům a vlasům. Podle vědců z Tchaj-wanu s její pomocí dokonce lze i zhubnout. Stačí pít sklenku denně po dobu dvou měsíců. Podpoříte tak svůj metabolismus, snížíte hladinu špatného cholesterolu a zhubnete v oblasti pasu. Konkrétně okolo dvou centimetrů.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat