Prostreno.cz

Květiny vhodné do vaší kuchyně

Máte plný byt květin jen kuchyni jste nějak opomněli? Se svými extrémními teplotními výkyvy spolu s nedostatkem prostoru a výpary z tuků se zdá nemožné něco v ní pěstovat. Zdání však klame. Těmhle rostlinám se v kuchyni bude dařit!

Říká se, že kuchyň je centrem a srdcem domu. I v ní by měly být rostliny, neboť pomáhají čistit vzduch, dokreslují přirozenou atmosféru a poskytují spoustu vůní. Ze kterých můžete vybírat?

Anglický břečťan

Anglický břečťan je poměrně mrazuvzdorný a prospívá i na mírném slunci. Navíc nezabírá příliš mnoho prostoru a co víc, jeho listy absorbují formaldehyd, čili běžnou vnitřní znečišťující látku.

Aloe vera

Aloe vera je ideální rostlina pro zapomnětlivého zahradníka. Je třeba ji zalít pouze jednou za dva týdny. Daří se jí i při slabém osvětlení, takže ji umístěte pod skříňku nebo na ni. Můžete také odlomit listy a použít vnitřní gel v případě, že se v kuchyni stane nějaká nehoda a vy budete řešit popáleniny nebo řezy.

Mucholapka podivná

Octomilky a další nezvaní návštěvníci kuchyň milují a prahnou po lákavých vůních. Zkroťte jejich touhy tím, že si na pult postavíte mucholapku podivnou. Dejte si akorát pozor na to, aby na ni nešlo přímé sluneční světlo a nenechávejte ji v nekvalitní kyselé půdě. Ujistěte se, že mucholapku zaléváte destilovanou vodou. Ta z kohoutku jí nedělá dobře.

Kaktusy

Na kaktus je prostě spolehnutí. Je prakticky nezničitelný, takže snese i extrémní výkyvy teplot ve vaší kuchyni. Dobrou zprávou je, že existuje mnoho různých typů kaktusů, takže určitě je z čeho vybírat.

Byliny

Byliny patří k nezbytnostem každé kuchyně. Nejen, že jsou živé a voňavé, ale také neuvěřitelně praktické. Nic nenahradí kupříkladu čerstvou bazalku, která doladí těstovinovou omáčku. A co takový koriandr coby perfektní součást domácí salsy? Není co dodat. Prakticky každá bylina může být pěstována ve vaší kuchyni. Dopřejte jí slunné místo a láskyplnou péči.

Zelenec

Zelenec je jednou z nejvhodnějších rostlin do kuchyně. Co od něj můžete očekávat? Skvěle čistí vzduch, odstraňuje z něj formaldehyd a xylen. Patří k těm méně nenáročným, zvládá i několik dní bez zalití, poradí si se sluncem i stínem. Dáte mu šanci?

Zdroj: www.housebeautiful.com, www.realhomes.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat