Prostreno.cz

Domácí prostředky proti nožičkám smraďoškám

Používáte na nevonící nohy drahé spreje a mastné masážní krémy? Tomu může být konec. S nešvarem smradlavých nohou si poradí odvar ze šalvěje a černý čaj. Vsadit můžete i na dětský pudr!

Aktuální vyšší teploty s sebou kromě letních radovánek přinášejí i problém, o němž se nahlas příliš nemluví, přesto o sobě dává hodně vědět – zápach nohou. Co za ním stojí? Odpověď je jednoduchá. Dolní končetiny mohou denně vyprodukovat až půl litru potu. Ano, čtete správně! V důsledku toho se na chodidlech začínají tvořit bakterie, které pro které je vlhké prostředí tou nejlepší adresou k pobytu. Právě ony ve většině případů stojí za odérem věrně připomínajícím sýr, který zraje už značně dlouho. Jak tuhle svízel, jež je postrachem společnosti, řešit? Jděte na to od lesa a zkuste to pomocí domácích prostředků. Tyhle jsou k tomu „jako dělané“!

Šalvějový odvar. Ten zabere vždycky

I když je pocení nevyhnutelný proces pro regulaci tělesné teploty, čeho je moc, toho je zkrátka příliš. A právě proto se první pomoc v podobě šalvějového odvaru přímo nabízí! Pokud v něm budete máčet nohy pravidelně, udržíte potivost pod kontrolou. Navíc látky obsažené ve zmíněné bylince bojují proti bakteriím i mykózám, takže vlastně „zabijete dvě mouchy jednou ranou“.

Dětský pudr není jenom pro nejmenší

První možnost se vám příliš nezamlouvá? Nevadí, jsou i jiné alternativy. Onu nevábnou patálii totiž můžete i zasypat. Dětským pudrem! Ten absorbuje vlhkost a zklidňuje podrážděnou pokožku, zatímco zafunguje jako deodorant. A když už vsadíte na schopnosti tohoto zlepšováku, měli byste vědět, že s klidným svědomím zastoupí i suchý šampon. Stačí ho vmasírovat ke kořínkům hřívy a vyčesat.

Uvařte si černý čaj

Nevoní vám chodidla, a co se týká kůže mezi prsty, tam je situace snad ještě horší? Hoďte se do klidu a postavte na čaj. Místo ovocného či zeleného však sáhněte raději po tom černém. Díky obsahu organické sloučeniny zvané tanin vás dokáže zbavit nepříjemného zápachu „natotata“. Povařte v litru vody po dobu deseti minut tři sáčky, to bohatě stačí. Následně nechte tekutinu lehce zchladnout, poté v ní ponořte nohy až po kotníky. Nutno dodat, že v lázni byste měli vydržet alespoň půl hodiny.

Zdroj: www.health.clevelandclinic.org/4-sure-fire-ways-you-can-avoid-stinky-feet/, www.besthealthmag.ca/article/natural-home-remedies-foot-odour/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat