Prostreno.cz

K čemu všemu doma využijete bílý ocet

Uvítali byste jeden čisticí prostředek na okna i podlahy, který zároveň odpudí otravné komáry, vyprostí vás ze spárů škytavky a opraví škrábance na dřevěném nábytku? Seznamte se s bílým octem. Ten tohle všechno dokáže!

Není ocet jako ocet? Přesně tak. V závislosti na tom, z jakého vína se vyrábí, se totiž liší i jeho barva. Že máte s tím „klasickým“, tedy červeným, ty nejlepší zkušenosti? Zásluhy mu nikdo neodpírá, nicméně měli byste vědět, že i ocet bílý je všestranným pomocníkem, který se uplatní v mnoha situacích. Na jaké úkoly ho můžete povolat?

Spolehlivý odpuzovač hmyzu

Snad nic člověka nedokáže otrávit tolik jako pisklavý komár. Jak to zařídit, aby vám tenhle druh hmyzu nepil krev, a to doslova? Představte si, že se nemusíte bránit jen stočenými novinami. Zkuste čas od času na sporáku nechat odpařit několik kapek zmíněné tekutiny. Štiplavá vůně konzervačního činidla nezvaným hostům vůbec není po chuti, takže poletí o dům dál. Tenhle produkt kromě toho pomáhá likvidovat také moly, kteří odmítají opustit šatní skříň.

Rázná stopka škytavky

Jedna lidová pověra praví, že když člověk začne škytat, někdo na něj myslí. To je sice hezké, nicméně v případě, že už to trvá delší dobu, nejde o nic příjemného. Obvykle v takové situaci zadržujete dech a mačkáte si špičku nosu? Jsou i jiné možnosti. Zaručeným řešením je kostka cukru namočená v bílém octu. Tu si položte pod jazyk a rázem bude po škytání.

Oprava škrábanců na dřevěném povrchu

Ano, dřevěný nábytek je klasikou, která z módy prostě nevyjde. Jenže co si budeme povídat, po pár letech používání se tu a tam objeví rýha, jinde zase škrábanec. Je takové poškození důvodem k výměně? Co vás nemá, vždyť tyto nedokonalosti lze snadno zamaskovat! Stačí smíchat jeden díl uvedeného octa se třemi díly olivového oleje. Jakmile budete hotovi, naneste vzniklý přípravek na postižená místa měkkým hadříkem. Výsledek vás příjemně překvapí!

Univerzální čistič, který se s ničím nepáře

Už vás nebaví skladovat různé čisticí prostředky na různé materiály a účely? Šetřete prostor a hlavně peníze. Vždyť si můžete rychle a snadno umíchat vlastní preparát, který strčí do kapsy půlku drogerie! Skládá se z vody, jmenované „bledé tekutiny“ a citronové šťávy, popřípadě jedlé sody. Tenhle zlepšovák lze využít na podlahy i okna, toaletní mísy, kuchyňské dřezy i kachličky v koupelně, stejně jako vany a sprchové kouty.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat