Prostreno.cz

Na mírné popáleniny hledejte pomoc v domácích zásobách

Čaj, hořčici a kokosový olej má po ruce takřka každý. A je to tak dobře! Tyto potraviny totiž podporují regeneraci kožních buněk, když „vyfasujete“ nějakou lehkou spáleninu!

Žehlička, horký hrnec, rozžhavený plech nebo krbová kamna. To jsou jen některé „nástrahy“ domácnosti, o které se můžete při chvilkové nepozornosti popálit. Běžně si v takových případech bolístku urychleně chladíte ledem? To je špatně. Jeho velmi nízká teplota ovlivní krevní cévy, čímž se sníží průtok krve, který je důležitým faktorem při hojení. Pokud nechcete ještě více poškodit narušenou kožní tkáň, poranění opláchněte pouze studenou vodou a následně ho ošetřete těmito prostředky.

Aloe vera je sázkou na jistotu

Že čirý gel z rostliny aloe very se dá využít jen ke zmírnění vrásek? Nebo v boji proti otravným lupům? Co vás nemá, tahle medicína se uplatní i tehdy, když přijdete do kontaktu s žhavým předmětem. Urychluje totiž regeneraci a minimalizuje jizvy. O tom, že utlumí i bolest, vůbec nepochybujte! Po čem dalším se porozhlédnout?

Hořčice. A to jako vážně

První pomoc možná kupodivu nabízí také hořčice, v níž si obvykle „máčíte“ párky. Nezáleží na tom, zda sáhnete po té kremžské, dijonské či plnotučné, ani jedna z uvedených druhů se nemine účinkem. Nechte ji chvilku působit a poté odstraňte veškeré pozůstatky vlhčeným ubrouskem.

I čaj přijde k duhu

V krizové situaci si můžete udělat i čaj. Konkrétně ten černý poskytne útěchu, jelikož jeho obsažené třísloviny podporují svižnější obnovu pokožky. Před použitím ho samozřejmě nechte vychladnout. Nutno dodat, že ani čaj heřmánkový není úplně od věci, jelikož má protizánětlivé schopnosti, čímž přispívá k léčbě poškozených buněk.

Kokosový olej se nehodí jen na vaření

Pokud jde o oleje, které se dnes používají nejčastěji, jedním z nejoblíbenějších je nepochybně ten kokosový. Ostatně, není se co divit, vždyť se všude mluví o tom, že prospívá metabolismu, urychluje hubnutí, posiluje duševní schopnosti a dodává energii. Proč s ním ale čarovat jen u sporáku? Mazlavý produkt s nádechem exotiky má léčivé a hydratační schopnosti, takže se na něj nebojte vsadit.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat