Prostreno.cz

Pro výrobu sněžítka je nyní ideální doba

Jaro, léto, podzim, zima – tvoření je fajn v každém ročním období. Přece jen ale v zimě, kdy se brzy stmívá a večery jsou dlouhé, je ideální čas na to, abychom se zabavili tvorbou zajímavých dekorací. Zapojit se mohou malí i velcí tvořitelé – když do tvůrčí aktivity zahrnete i děti, strávíte společný čas hodnotně a pomůžete vašim juniorům v rozvoji vlastní osobnosti a kreativních schopností. Tak si vyhrňte rukávy a pusťte se do zábavného tvoření! Poradíme, kde vzít inspiraci a materiál k tvoření.

Při tvořivých aktivitách vznikají neopakovatelná dílka, kterými si můžete originální vyzdobit vaši domácnost. Pryč se sériově vyráběnými dekoracemi, které má doma každý! Existuje spousta rozličného materiálu, z kterého můžete tvořit – většinou se navíc dá nasbírat v přírodě či sehnat doslova za pár korun. Starý textil, papír, přírodniny jako kamínky, šišky, listy nebo písek, korálky, drobné ozdoby, speciální barvy na různé povrchy, zapékací či samoschnoucí hmoty, to vše je snadno dostupné a finančně nenáročné. Spoustu kreativních a výtvarných potřeb seženete například na specializovaných krámcích pro kreativce.

Tip: Vyrobte si sněžítko

Na výrobu působivé této zimní dekorace budete potřebovat malou skleničku se šroubovacím uzávěrem, malou hračku, nejlépe postavičku, třpytky, umělý sníh nebo strouhaný kokos, tavicí pistoli, vteřinové lepidlo a glycerol, který pořídíte v každé lékárně. A jak na to? Vybranou figurku pevně přilepte na víčko od sklenice – použijte tavicí pistoli nebo vteřinové lepidlo, které drží jako přibité. Do skleničky nasypte třpytky, umělý sníh či podobnou alternativu a nalijte dovnitř vodu. Nakonec k celé směsi přisypte trochu glycerolu – má větší hustotu, a tak zpomalí víření sněhových částeček. Následně sklenici pevně zašroubujte – není od věci použít trochu lepidla i na víčko, aby se dětem v rukách uzávěr neuvolnil a nevznikl nepořádek.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat