Prostreno.cz

Jak odstranit připálené zbytky jídla z pánví a hrnců

Jenom při představě, že místo odpočinku budete muset drhnout připečené nádobí, je vám úzko? Nebojte, tak zlé to zase nebude. Tedy pokud máte po ruce kečup, citron nebo láhev koly!

Co si budeme vykládat, asi každý z nás na sporáku někdy něco připálil. Jenže jak tuhle pohromu dostat z nádobí, aby bylo zase čisté a použitelné pro další vaření? Zapomeňte na procedury, které jsou časově i psychicky náročné. Vyzkoušejte raději tyhle triky!

Kečup jako zachránce krizové situace

Hustá rajčatová omáčka, která dle jistých historických pramenů vznikla ve východní Asii, patří k základním potravinám většiny domácností. S čím máte kečup nejraději vy? Měli byste vědět, že pokud jím potřete usazené nadělení, po zhruba půlhodinovém působení půjdou pomocí houbičky snadno odstranit i odolné zbytky pokrmů. Tajemstvím je obsažená kyselina octová, která je osvědčeným čistidlem.

Voda s citronem. Také možnost

Šťáva z citronu je antimikrobiální i antifungální. Co to znamená? Lze ji využít například při léčbě otravných lupů, s nimiž už pomalu ztrácíte trpělivost. Nebo tehdy, pokud se vám vlasy nadměrně mastí, jelikož ve značné míře přispívá k absorpci olejů, aniž by nějak ohrožovala funkčnost mazových žláz. Ovšem pozor, nejen v kosmetice se dá citron uplatnit! Zkuste jeho plátky pokrýt dno nádoby, kterou potřebujete nablýskat. Zbývá už jen přidat trochu vody a přivést ji do varu. Jakmile všechno zchladne na pokojovou teplotu, po zásahu vařečky nebo dřevěné špachtle bude po starosti.

Kola. A to bez legrace

S trochou nadsázky by se dalo říct, že kola udělá dobrodiní všude jinde, jen ne v žaludku. Tedy alespoň podle odborníků, kteří před častou konzumací sycených nápojů varují. Ale to si necháme na jindy. Dnes se zaměříme na to, že tekutina tmavé barvy likviduje skvrny na oblečení a snadno si poradí i s vodním kamenem. Ovšem připálenou pánev dá „do pucu“ také! Stačí ji nalít na povrch a počkat, dokud nánosy nezačnou pomalu mizet samy od sebe. Hádáme, že teď vás na kolu asi přešla chuť…





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat