Prostreno.cz

Zbavte své ruce česnekového odéru po manipulaci s ním

I když vám česnek opravdu chutná, raději si ho držíte daleko od těla, protože nechcete „vonět“ jako on? Nebudete, když místo mýdla použijete zubní pastu, olej s cukrem nebo mateřídouškový čaj!

Česnek je neuvěřitelně zdravý a rozhodně bychom se mu neměli vyhýbat, ozývá se z úst odborníků dnes a denně. Jenže jak se rychle zbavit nepříjemného zápachu, který na rukou ulpí, když s ním člověk v kuchyni přijde do styku? Odpověď na tuhle záludnou otázku hledejme v receptáři našich babiček. Které fígle fungují na jedničku?

Zubní pasta nejen do úst

Zubní pasta patří mezi základní hygienické produkty. Ale dělá dobře jenom chrupu? To ani náhodou. Urychluje také hojení modřin, čistí připálené žehličky, likviduje skvrny z koberců a pohlcuje pachy. A právě proto ji můžete s klidem vmasírovat do kůže a smýt vlažnou vodou. Hned bude po problému.

I olej s cukrem pomáhá

Další prastará rada je vlastně spojení příjemného s užitečným. V podstatě jde o to, že si ruce namočíte, potřete olejem a posypete cukrem. Po krátkém působení a následkem oplachu nebude po česneku ani stopy. Navíc si tímto způsobem provedete efektivní peeling, jenž odstraní odumřelé kožní buňky. Výsledkem bude jemná pokožka, která díky oleji získá pořádnou dávku hydratace.

Mateřídouškový čaj také poslouží

Květen je čas lásky, to ví každý. Pátý měsíc roku bývá ale i ve znamení sběru mateřídoušky. Ta je pověstná tím, že tišší bolesti a zlepšuje trávení. Lidoví léčitelé ji doporučují také na kašel, nepravidelnou menstruaci, potíže s močovým ústrojím, únavu, přecitlivělost a psychické vyčerpání. Mateřídouškovým čajem si lze omývat ruce, neboť zbavuje zápachu. A kdyby vám náhodnou trocha zbyla, prostřednictvím bavlněného tamponu si ho naneste i na obličej. Jde totiž o skvělý prostředek proti akné, vyrážkám a ekzémům.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat