Prostreno.cz

Netradiční návštěvníci pračky

Dáváte do pračky jen oblečení a ručníky? Pak si určitě přečtěte, u čeho všeho vám pračka může zajistit svěžest a čistotu.

Dnes už najdete pračku v každé domácnosti. Nejpozději, jakmile se v domě objeví děti, a pak „jede“ takřka každý den na plné obrátky. Ale kromě triček, džínů a dalšího oblečení, můžete v pračce vyprat i docela neobvyklé věci.

Lego

Oblíbené stavební kostky z plastu jsou součástí téměř každého pokojíčku. Ať už koupené z druhé ruky nebo nové z obchodu – kostičky lego byste čas od času měli vyčistit. Můžete si vzít starý kartáček a jednu po druhé pěkně umýt mýdlovou vodou, ale nejjednodušeji to půjde samozřejmě v pračce. Zabalte kostky do pracího sáčku nebo třeba do povlaku na polštář se zipem, a vyperte je na jemný program na 30 stupňů. Usušit je pak můžete rozložené na ručníku.

Sprchový závěs

I sprchový závěs můžete vyprat. Kromě pracího prášku přidejte do praní asi 50 ml octové esence, která vám pomůže zbavit ho případných bakterií nebo plísňových zárodků, a vyperte na 30 stupňů bez ždímání. Usušit ho můžete nechat zase klidně pověšený ve sprše.

Podložka na jogu

Po několika hodinách jogy je na čase podložku vyprat. Ovšem ne všechny podložky lze prát v pračce. Nicméně u těch, které jsou vyrobené z umělých látek jako je PVC nebo pěna by praní nemělo být žádný problém. Vyperte ji jednoduše s malým množstvím jemného pracího prášku na krátký program nebo na program „ruční praní“. Následně podložku usušte na čerstvém vzduchu.

Sportovní výbava

Chrániče kolen nebo loktů, takové, jaké si oblékáte třeba na brusle, do pračky mohou také. Dávejte ale pozor, aby měly zapnuté všechny suché zipy. A stejně jako u lega je lepší je dát do sáčku nebo povlaku na polštář. Pak za pomocí jemného pracího prostředku vyperte na 30 stupňů. Usušit je pak můžete pověšené na prádelní šňůře doma nebo venku.





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat