Prostreno.cz

Dopřejte si domácí vaječný likér i mimo období Vánoc

O Vánocích chutná samozřejmě vaječný likér nejlépe, ale mimo Vánoce to je stejná lahůdka A takový doma vyrobený je nenahraditelný. S následujícím receptem se vám ho podaří vyrobit velmi snadno.

A tento recept je nejlepší v tom, že jen s několika málo ingrediencemi si ho můžete jednoduše vyrobit sami. Tento chutný drink se výborně hodí i do dortu nebo jablečného koláče. A pokud se vám během roku doma nasbíraly krásné lahvičky, ve kterých můžete likér skladovat, máte vystaráno.

Recept na domácí vaječný likér

5 žloutků

200 g moučkového cukru

1 lžička vanilkového pudinku v prášku

275 ml mléka

250 ml smetany

1 balíček vanilkového cukru

100 g cukru

500 ml vodky nebo rumu

 

Postup:

Nejdříve postupně po troškách přimíchejte metličkou moučkový cukr do žloutků, dokud nevznikne krémová hmota. V další misce smíchejte pudinkový prášek se 125 ml mléka a odstavte.

Zahřejte smetanu, zbytek mléka, vanilkový cukr a bílý cukr a tekutinu nechte dobrých 10 minut povařit. Pak přidejte směs mléka a pudinkového prášku. Za stálého míchání přiveďte k varu.

Nechte tekutinu vychladnout a následně přidejte ke žloutkovému krému. Tekutinu přidávejte pomalu postupně například naběračkou až vznikne homogenní směs. Nakonec dolijte alkoholem dle vašeho výběru. A můžete plnit do lahviček.

Předtím, než budete likér podávat, nechte ho den až dva odležet v lednici, aby se mohlo rozvinout jeho jedinečné aroma.





Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat