Prostreno.cz

Maca peruánská je vzpruhou pro povadlé libido

Bylina, co roste tam, kde se ničemu jinému nedaří? To přesně je maca peruánská. Dodá vám energii, zvýší fyzickou vytrvalost, sníží riziko rakoviny a posílí imunitu. To ale pořád není všechno!

Chcete podpořit své zdraví i psychiku, a to v mnoha směrech? Můžete bedlivě sledovat svůj jídelníček, hlídat si příjem důležitých živin a složitě propočítávat jejich doporučenou denní dávku. Anebo zkuste macu peruánskou! Ta má naprosto jedinečné nejen složení, ale i účinky, o kterých se mezi vědci i lidovými léčiteli vyprávějí hotové legendy.

Přírodní léčivo s mnoha prvenstvími

Maca peruánská, horská nebo královna And. Tak se říká rostlině, která je jednou z nejstarších na světě. Podle dochovaných historických pramenů byla využívána již v době kolem jednoho a půl tisíciletí před naším letopočtem, a to dávno před vznikem Incké říše. Zajímavostí je, že vyrůstá v jihoamerických horách ve výšce čtyř tisíc metrů nad mořem, kde jsou ty nejdrsnější podmínky, v nichž se jiným bylinám nedaří. I v tomto ohledu je tedy maca naprosto ojedinělá. Její nejdůležitější částí je pak kořen o průměrné velikosti pěti centimetrů. I tak malý kousek ale s vaší kondicí dokáže velké věci. A to například tyhle!

Energetická vzpruha, síla a vytrvalost

Tento unikátní horský kořen užívali i starověcí válečníci, neboť jim před bojem dodával energii a zvyšoval fyzickou sílu. To stejné vám může poskytnout také, čímž každý váš sportovní trénink učiní mnohem efektivnější.

Vyvážené hormony a žádný bolehlav

Maca je pověstná i tím, že působí jako silný adaptogen, tudíž zlepšuje odolnost vůči stresu. Zároveň povzbuzuje dobrou náladu a nastoluje hormonální pořádek. Tím nepřímo předchází migrénám, které vznikají právě vlivem rozhozených hormonů, zejména pak nárůstem estrogenu. Hodně užitečná bývá i pro ženy, jež trpí těžkým průběhem menstruace a její bolestivostí. Příznivý vliv má však i na plodnost, přičemž vykazuje afrodiziakální schopnosti.

Prevence rakoviny i srdečních chorob

Vysoký obsah vitaminů, minerálů, enzymů i aminokyselin obsažených v tomto peruánském pokladu podle četných studií významně snižuje riziko onkologických i kardiovaskulárních chorob. Také hormonizuje trávení, posiluje kosti, zesiluje imunitu, usnadňuje hubnutí a pomáhá při nespavosti. Rovněž zpomaluje stárnutí a urychluje celkovou regeneraci organismu. V našich končinách macu seženete ve formě tablet nebo prášku, jež se přidává do různých nápojů i mléčných výrobků.

Zdroje: healthybuilderz.com, medicalnewstoday.com, wikipedia.org





Celkem 1 komentářů

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(1 hlasů)

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat