Prostreno.cz

Co vše lze udělat se zvětralým pivem

Prostě se stane. Rozděláte si lahodný mok, zapomenete na něj, nebo ho jen nestihnete vypít, a on vám zvětrá. Co s ním? Žádná kapka by neměla přijít nazmar, i teplé a jinak nepoživatelné pivo vám ještě skvěle poslouží!

Z pravidelného průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění vyplývá, že pivo si občas dá i polovina českých žen. Podle nutričních specialistů je zlatavý mok výživnější než jiné alkoholické nápoje. Díky svému složení předchází vzniku ledvinových kamenů, snižuje hladiny špatného cholesterolu, posiluje kosti, dokonce pomáhá kognitivním funkcím (zlepšuje paměť) a ulevuje od stresu (pokud se s to s ním pochopitelně nepřehání). Pivo, které patří k neoblíbenějším nápojům našinců, se ale uplatňuje i jinde než v gastronomii. Tušíte, kde všude ho můžete použít?

Pivo odstraňuje skvrny

Až příště, z rozčarování toho, že je zase náročné pondělí, na kobereček v obýváku rozlijete kávu, sáhněte po pivu, které vám zbylo z nedělního grilování. Nalijte ho na skvrnu, nechte chvíli působit a poté začněte drhnout kuchyňskou houbičkou. Přebytky vysušte papírovou utěrkou.

Dodává lesk dřevu

Dřevěný nábytek je stále oblíbenější a vy mu ochranu i lesk dodáváte s pomocí speciálních krémů, past a sprejů z drogerie, které však stojí nemalé peníze. Vyzkoušejte Kozlíka, Svijany, Krakonoše nebo snad Gambrinus! Pivo obnovuje lesk dřeva. Stačí ho vetřít čistým, měkkým hadříkem.

Dělá dobře vlasům

Uvedený nápoj má spoustu živin, vitaminů a bílkovin, vlasy hydratuje a vyživuje, zároveň rozjasňuje jejich barvu. Mnoho lidí ho také používá ke stimulaci růstu kštice a ke zkrocení krepatých kadeří. Proto jej naneste na vlasy a pokožku hlavy, nechte několik minut působit a poté opláchněte studenou vodou.

Krotí akné

Pivo je dobrý čisticí prostředek, vyrovnává pH v pleti, pomáhá odstraňovat odumřelé kožní buňky a zvyšuje pružnost pokožky. Vitaminy v něm obsažené snižují výskyt akné. Zacházejte s ním jako s maskou. Aplikujte na obličej, nechte zaschnout a smyjte.

Je pastí pro hmyz

Na pivo reagují slimáci, ale také malé mušky a komáři, kteří jsou taktéž fanoušky tekutého zlata. Pokud jim během posledních letošních zahradních večírků přichystáte malé pohoštění v podobě moku rozlitého do kelímků, budou tak zaneprázdněni jeho nasáváním, že vám osobně dají pokoj.

Zdroje: piedmont.org, nbcnews.com





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat