Prostreno.cz

Podpořte kreativitu pomocí správných potravin

I malé věci dokážou velké divy. Schopnosti sušených borůvek, dýňových semínek nebo vlašských ořechů jsou toho důkazem! A to zejména tehdy, když jde o nakopnutí kreativity a zlepšení zdraví.

Že kreativitu potřebují jen spisovatelé, malíři a umělci všeobecně? Možná to tak vypadá, ale je to omyl „jako Brno“. I řešení každodenních výzev, úkolů a problémů se neobejde bez kreativní mysli! Bohužel se stává, že začíná stávkovat ve chvíli, kdy se to nejméně hodí. Dobrou zprávou ale je, že existují určité potraviny, které schopnost produktivní tvořivosti značně podporují. A to s okamžitým účinkem! Které fungují jako parádní doping?

Vlašské ořechy? Pomoc přímo geniální

Co vás napadne jako první při pohledu na vyloupnutý vlašský ořech? Že vypadá tak trochu jako mozek? Trefa. A také jeho činnosti hodně prospívá. Je totiž štědrým zprostředkovatelem zdravých tuků, které chrání buňky před poškozením, přičemž zlepšují krevní oběh a tím i okysličení. Výsledkem svižného transportu kyslíku je to, že vás kreativita doslova uhodí. Dlužno dodat, že vlašské ořechy mají i další přednosti, mezi které patří regulace cholesterolu, snížené riziko srdečních chorob či navození radostné nálady.

Nepodceňujte dýňová semínka

Ani ve složení dýňových semínek nechybí látky, jejichž hlavním posláním je konání dobra pro kognitivní funkce. I tahle křupavá vzpruha tedy přijde k duhu, když je třeba podpořit myšlení, produktivitu, koncentraci a tvůrčí činorodost. Nemluvě o tom, že drobné poklady schované v dýni podle některých výzkumů prodlužují dlouhověkost, posilují imunitu a odráží útoky škodlivých volných radikálů. Velice příznivý vliv mají i na kvalitu pokožky, vlasů a nehtů.

Borůvek není nikdy dost

Chcete se v práci blýsknout před šéfem? Noste si do ní pytlík sušených borůvek. A s nikým se o tyto fialové plody nedělte! Každá sladká borůvka zaplaví mozek antioxidanty, vitaminy a minerály, které nakopnou kreativitu, upevní paměť a povzbudí soustředění. Také zvýší odolnost vůči stresu depresím, zpomalí stárnutí a znormalizuje tlak. A to se přece počítá…

Zdroje: healthybuilderz.com, eatthis.com





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat