Prostreno.cz

Pij pivo, porostou ti prsa. Pravda versus fikce

Po pivu rostou prsa! Nebo ne? Tak říká se to, ale co argumenty? Věda hovoří jasně. Tohle se stane s velikostí vaší podprsenky, když si denně dáte tekutý chmel!

Jedničky, dvojky, trojky či snad čtyřky. Mužům, kterým se přezdívá „horňáci“, leckdy na velikosti ženských prsou záleží, ale spíš je fascinuje jejich pevnost. Přesto si některé dámy dělají starosti s tím, jestli jsou dostatečně obdařené, řeší, jak ve spodním prádle, a pokud možno i bez něj, vypadat co nejlépe, tedy „plně“. Pomůže k tomu konzumace piva, které je jedním z neoblíbenějších alkoholických nápojů Čechů?

Dekolt plný zbraní

Základem zlatavého moku je pochopitelně chmel, který mu dává charakteristickou chuť. Chmel obsahuje přírodní fytoestrogeny stejně jako třeba červený jetel či chia semínka. Tyto fytoestrogeny se podobají ženským hormonům a doporučují se k léčbě některých zdravotních potíží, včetně menopauzálních symptomů, nespavosti, zažívacích stavů, neklidu, napětí, poruchách pozornosti, nervozitě a podrážděnosti.

Fytoestrogeny můžeme nalézt i v přípravcích pro zvětšení prsou, tedy hlavně ten, který se jmenuje 8-prenylnaringenin. Proč? Obnovuje totiž růstovou činnost prsních žláz, čímž poprsí zpevňuje a zvětšuje. Pravda je taková, že pokud si denně dáte jedno kvalitní chmelové pivo, skutečně se časem můžete dočkat plnějšího dekoltu.

Etikety jsou zavádějící

Bohužel platí, že ve většině případů se odhadem pouze něco okolo 15 procent fytoestrogenů z chmelu dostane právě až do piva, což je velmi málo. Hodnoty jsou pak ve zlatavém moku natolik nízké, že nemají žádné účinky. A vinu na tom nesou samotné pivovary, které se dopouští několika prohřešků. Tím prvním je používání tzv. chmelových produktů a chmelových extraktů, ne surových chmelových šištic, do jejichž úpravy nezasahují chemikálie.

Právě na tomto faktu jistá bulharská společnost postavila svůj obchod. Její pivo Boza patří k těm zmiňovaným kvalitním chmelovým, jež údajně zvyšuje velikost prsou až o dvě velikosti. A zároveň podporuje laktaci u kojících žen. Jestli ho zkusíte, nebo ne, pochopitelně záleží na vás, obecně ale platí, že nadměrné pití piva, ať už pochází z pivovaru Svijany, Krakonoš, Tambor nebo Prazdroj, zvyšuje podíl břišního tuku a přispívá k závislosti na alkoholu.

Zdroje: rxlist.com, alkoholium.cz





Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat