Prostreno.cz

Esenciální oleje jako vlasová tonika

Éterické oleje, jejichž hlavní sezóna začíná právě na teď na podzim, se nehodí jen do aromalampiček a difuzérů, ale i na vlasy! Které použít, aby se vaše kštice probudila k životu?

Nosný olej smíchaný s určitými esenciálními oleji lze použít ke zlepšení zdraví a síly vašich vlasů. Když použijete olivový, tak se dočkáte zvýšeného lesku kštice a měkkosti. Obsahuje totiž kyselinu olejovou, palmitovou a skvalen. Aplikovat se ale dá třeba i ten kokosový, jojobový či hroznový. Na 120 ml oleje použijte cca 20 kapek éterické silice. Masku aspoň dvakrát měsíčně nanášejte od kořínků až ke konečkům, vlasy zabalte do ručníku a nechte působit 30 až 40 minut. Následně vlasy a pokožku hlavy opláchněte a umyje šampónem. A které esenciální oleje patří k těm nejlepším?

Levandule

Podporuje růst vlasů, omezuje jejich vypadávání, má také antimikrobiální a antibakteriální vlastnosti, které mohou zlepšit zdraví pokožky hlavy. Levandule je užitečná zvláště v případě, pokud máte citlivou pokožku hlavy, protože pomáhá předcházet svědění a lupům.

Tymián

Používá se pro ošetření mastných vlasů, je účinným přírodním antioxidantem. (Antioxidanty, bojují proti volným radikálům.) Tymiánová silice je antibakteriální, antimykotická a protiparazitická.

Rozmarýn

Rozmarýn působí proti vypadávání vlasů, dělá dobře pokožce hlavy a při pravidelném používání zlepšuje celkovou strukturu vlasů. Má na starosti výživu a lesk. V neposlední řadě může oddálit vznik šedin.

Zázvor

Zázvor hloubkově vyživuje kožní a vlasové buňky. Výsledkem jeho pravidelné aplikace jsou pevnější a zářivější vlasy, které nejsou náchylné k lámání. Zázvorová kúra ale především omezuje vypadávání vlasů, především to sezonní.

Heřmánek

Heřmánek zesvětluje, rozjasňuje, zklidňuje svědění i zarudnutí vlasové pokožky, také má antiseptické účinky, takže se používá pro zklidnění alergických reakcí a při léčbě kožních infekcí. Krotí lupy, redukujte mastnotu a zabraňuje krepatění vlasů. Tento úžasný olej je velmi účinný proti suchým a lámavým pramenům.

Jasmín

Jasmínová silice vlasy vyživuje, zpevňuje strukturu vlasového vlákna, zlepšuje průtok krve v pokožce, čímž stimuluje vlasové kořínky. Jasmínový olej má zvlhčující vlastnosti, které zabraňují lámání vlasů. Je lehký a schopný proniknout hluboko do vlasové části.

Zdroje: slamxhype.com, lovebeautyandplanet.com, anveya.com





Celkem 1 komentářů

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat