Prostreno.cz

Kuchyňské vychytávky bez pozitivního efektu

Některé triky mohou být v kuchyni učiněný poklad – jiné naproti tomu už méně. Ukážeme vám ty, které rozhodně nemá cenu ani zkoušet.

Kuchyňských vychytávek, které mají usnadnit všední dny, je nespočet. Ale fungují opravdu všechny? Bohužel ne. Mnoho z nich jsou spíše mýty, než aby se daly opravdu použít. Na ty následující byste měli zapomenout…

Loupání česneku ve sklenici

Pokud nejsou stroužky česneku už hodně suché (a jedli bychom takové vůbec?), tenhle trik nefunguje. Protože čím čerstvější česnek je, tím je šťavnatější a tím pevněji slupka drží. I to největší třesení sklenicí pak nedokáže stroužky česneku oloupat.

Dřevěná vařečka zabrání přetečení hrnce

Tento trik patří k těm nejznámějším a nejoblíbenějším vůbec, ale funguje? Ne. Dřevěná vařečka na hrnci nedokáže přetečení vařící vody a podobných zabránit. Raději mějte obsah hrnce pod dohledem a v případě potřeby včas hrnec stáhněte nebo snižte teplotu.

Láhev na oddělení žloutku od bílku

Na základě fyzikálních zákonů prázdnou plastovou lahví oddělit žloutek od bílku se může teoreticky zdát jako super nápad. V praxi bychom tento trik ale nedoporučovali. Místo experimentů v kuchyni je jednodušší a rychlejší oddělit žloutek a bílek ručně pomocí skořápek.

Rozpůlit více rajčat najednou pomocí dvou talířů

Cherry rajčátka položit mezi dva talíře a potom rozpůlit se zdá na první pohled jako geniální nápad, jak si usnadnit práci v kuchyni. V praxi to ovšem není tak jednoduché. Místo abyste se nakonec rozčilovali nad ošklivě rozkrojenými rajčátky, zvolte sice zdlouhavější, ale spolehlivější klasickou metodu.

Palačinky z láhve od kečupu

Možná jste viděli videa, jak se dá palačinkovým těstem v láhvi od kečupu kreslit na pánev různé obrázky. Skvělý nápad, jak rozzářit oči dětí! Možná budou děti jásat nad neobyčejnými tvary oblíbených palačinek, ale jen do té doby, než je ochutnají. I při sebepečlivějším vymývaní plastových lahví o d kečupu se vám pravděpodobně nepodaří se úplně zbavit zápachu kečupu.

Přesolené jídlo zachrání brambory

Přesolená omáčky je k vzteku – naštěstí existuje jednoduchý trik, jak všechno zachránit. Celá oloupaná brambora k nim ale nepatří. Pokud se vám „utrhla ruka“ s kořením, použijte raději trochu rýže, luštěnin nebo ji nařeďte trochou vody.

Zdroj: názory autora





Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat