Prostreno.cz

Oblíbené víno prozradí detaily vaší osobnosti

Řekněte nám, jaké víno pijete, a my vám řeknete, jak se chováte. Možná to zní jako nesmysl, ale je to vědecky podložené.

Tak co – červené, nebo bílé? Vybírejte chytře! Protože váš výběr říká leccos i o vaší osobnosti. Ano, kdo by si pomyslel, že se z oblíbenosti vína dají vypracovat vědecké závěry. Vážně, bez legrace! V jedné studii se americký výrobce vína ptal 2 000 mužů a žen, jaká je jejich preference v oblasti vína. Následně měli uvést i svoje charakteristické vlastnosti. Konečně test osobnosti podle našeho gusta! A skutečně se ukázalo, že existují rozdíly v charakteru, pokud jde o červené nebo bílé víno.

Máte raději červené víno?

Patříte spíše k těm, kteří raději zvolí červené víno? Pak jste podle studie spíše introverti. Neznamená to ale, že je s vámi nuda. Právě naopak! Kdo upřednostňuje červené víno, je údajně dobrodružný typ. Pokud patříte k „týmu červených“, máte rádi jazzovou hudbu a počítáte se ke znalcům vína, kteří nejdříve k vínu přičichnou, pak podrží proti světlu a ochutnají první doušek. Neváháte ani zaplatit více peněz, když jde o kvalitu, kterou si nejraději vychutnáte v pohodlí vlastního domova.

Nebo spíš tým bílého vína?

Milovníci skleničky bílého vína jsou mnohem více extroverti. Slavíte všechno, co se namane, a zvolíte si raději i rockovou hudbu – a to pokud možno celou noc! Rozhodně jste noční sova a jestli bylo víno, které právě pijete oceněno cenou, nebo ne, je vám úplně jedno. Takže většinou ani neplatíte za víno příliš peněz. Víno ze supermarketu? Jasně! Podle studie jste ale i sarkastičtí, zvědaví, ale perfekcionisté. 

Sedí to?

Zdroj: brigitte.de, eatthis.com





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat