Prostreno.cz

Potraviny nevhodné před nocí plnou vášně

Hodláte dnes popustit uzdu svým sexuálním fantaziím? Aby se to celé nezvrtlo, držte se dál od slaných bramborových lupínků, alkoholu i kávy. Kdovíjaké afrodiziakum není ani sója!

Sex má mnoho podob. Někdy je usmiřovací, něžný či romantický, jindy zase živočišný a poněkud tvrdší. V každém případě ale platí, že jeho průběh i kvalitu může dost zásadně ovlivnit to, co máte v žaludku. Jakým potravinám se raději vyhnout?

Káva? Na tu pozor

Bez kávy si mnozí absolutně neumí představit svou existenci. Že její obsažený kofein před intimnostmi nakopne a zajistí dávku energie? Určitou vzpruhu poskytne, ale zřejmě ne takovou, jakou byste potřebovali. „Kofein zvyšuje hladinu kortizolu, což je stresový hormon. Brání tedy tělu v relaxaci a navíc snižuje i libido,“ varuje americká poradkyně zdravého životního stylu Nicole Kasal. Co dalšího připsat na seznam úhlavních nepřátel nezapomenutelného milování?

Tabu jsou i brambůrky a slané tyčinky

Jistě znáte takové ty večery, kdy si s partnerem pustíte nějaký film, jehož sledování z jistých lechtivých důvodů rádi přerušíte. Vlastně, proč ne? I televize může být fajn předehra. Rozhodně ale před její obrazovkou nejezte brambůrky, arašídy, krekry, tyčinky a další slané chuťovky. „Sůl způsobuje zadržování vody, stejně jako nadýmání. Omezuje však i hladký průtok krve, čímž znesnadňuje dosažení orgasmu,“ vysvětluje americký lékař Robert Kominiarek.

I zdravá sója se může vymstít

Na sóju se poslední dobou pěje samá chvála. Prý pomáhá při normalizaci tlaku, zmírňuje obtěžující příznaky menopauzy a omezuje pravděpodobnost rakoviny. Tyto a další nejmenované výhody jsou však podmíněny jejím konzumovaným množstvím. Některé studie naznačují, že ve vyšších dávkách může sója a produkty s jejím obsahem zapříčinit hormonální nerovnováhu a tím udusit plamen sexuální touhy.

Na alkohol si nechte zajít chuť

Dát si před „akcí“ drink na uvolnění? Tahle tekutá příprava dokáže uvolnit až moc. „Alkohol zvyšuje pravděpodobnost předčasné ejakulace partnera, nebo vyvrcholení naopak úplně potlačí, a to u obou pohlaví. Prokazatelně také narušuje erekci,“ upozorňuje výše jmenovaná odbornice Nicole Kasal. Lepší bude asi voda…

Zdroje: goodhousekeeping.com, ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5409663/, pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22433977/, pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30382332/, nature.com/articles/1601495





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat