Prostreno.cz

Kouzla kokosové vody s pletí

Kokosová voda představuje čirou tekutinu, která se ukrývá ve středu mladých zelených kokosů, a to ještě předtím, než dojde ke tvorbě bílé dužiny. K čemu dobrá? Ze zkrášlujícího hlediska se vyrovná kosmetickým salonům!

Kokosová voda je starověký osvěžující nápoj, který již naše předchozí generace považovaly za elixír mládí. Nezaměňujte ji s kokosovým mlékem! To se vyrábí již z bílé dužiny a navíc obsahuje tuk. Víte, proč je kokosová voda tak výjimečná? Tyhle kosmetické benefity vás nadchnou!

Je účinnější než hydratační krém

Věřte nebo ne, ale kokosovou vodu můžete nanést na pokožku jako lehký hydratační krém. Látky v ní obsažené pleti dodají potřebnou závlahu a výživu. (Vybírejte tu stoprocentní. Jakékoli přidané látky mohou způsobit negativní kožní reakci.) Pochopitelně, že se v praxi osvědčuje i přímá konzumace kokosové vody, která má výhodný poměr minerálů, jako je zinek, vápník, železo, mangan a hořčík. Berte ji jako ideální rehydratační nápoj, jež doplní potřebnou hladinu tekutin v těle. (Ve skutečnosti má lepší složení než většina sportovních nápojů.)

Léčí drobná podráždění pokožky

Kokosová voda a kokosový olej mají protiplísňové, antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti. Po poštípání hmyzem, při odřeninách nebo drobných popáleninách tenhle zázrak aplikujte na postižená místa. Kokosová voda zklidní podrážděnou pleť a poskytne jí ochranu před infekcí.

Osvěžuje

Po vyčerpávajícím dni se vyloženě nabízí vzpruha v podobě uklidňující a očistné sprchy. Ještě než se do ní dostanete, nalijte kokosovou vodu do lahve s rozprašovačem a tu dejte do lednice vychladit. Pro osvěžení, vzpruhu a dodávku elektrolytů, jež pokožce dodávají plnost a regenerují ji, stačí nastavit obličej chladným kapkám.

Bojuje proti akné

Reguluje tvorbu kožního mazu To je další dobrá zpráva. Díky antibakteriálním a protizánětlivým vlastnostem je kokosová voda vhodná pro osoby trpící na pupínky a akné. Po důkladném odlíčení pleti opláchněte obličej kokosovou vodou a jděte spát.

Omlazuje

Kokosová voda obsahuje vitaminy C, K a A, které pomáhají stimulovat produkci kolagenu. Má hloubkové čisticí vlastnosti a zároveň omlazuje, respektive odstraňuje jemné linky, vrásky a další známky stárnutí. Vytvořte si z ní jednou týdně účinnou masku!

Smíchejte 2 lžíce kokosové vody, ½ lžíce kurkumy a ½ lžíce medu. Vytvořte směs a tu rovnoměrně naneste na obličej. Masku nechte působit asi 10 minut a poté ji opláchněte teplou vodou.

Zdroje: www.skincarebyalana.com, www.bebodywise.com





Tip na oběd

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat