Prostreno.cz

Přírodní metody blokující šedivění vlasů

Šedivé vlasy jsou letošním módním trendem. Navzdory tomu, že je celebrity a modelky, jako je například herečka Helen Mirren (77), přestávají schovávat, stále se najdou tací, pro něž stříbrná místa na hlavě představují noční můru. Jestli k nim patříte, vyzkoušejte tyhle přírodní metody barvení!

Šediny jsou přirozenou známkou stárnutí, ale pokud se objeví předčasně (ještě před dosažením věku 25 let), mohou negativně zapůsobit na sebevědomí. Co je má na svědomí? Obvykle za předčasným šedivěním vlasů stojí vážný nedostatek železa či vitaminu B13 (kyselina lipoová), strava chudá na bílkoviny, měď a další vitaminy a minerály.

Abyste předešli předčasnému šedivění vlasů, potřebujete přijímat zdravou stravu včetně mléčných výrobků, čerstvého ovoce a zelené listové zeleniny. Ale co se dá dělat s těmi už stříbrnými vlasy? Nemusíte si je barvit tubičkami z drogerie a používat jiné škodlivé chemikálie, vsaďte na šetrnější metody!

Černý čaj se solí

Dvě čajové lžičky lístků černého čaje zalijte vroucí vodou (asi tak 100 ml), vylouhujte podle návodu výrobce, sceďte, přidejte lžičku mořské soli (vlasy budou díky ní zdravější) a nechte vychladnout. Tuto směs naneste na umyté vlasy a nechte minimálně 20 minut působit. Poté kštici umyjte a ošetřete kondicionérem.

Pískavice řecké seno

Rozdrťte několik semen pískavice řeckého sena (v mlýnku nebo ve hmoždíři), přidejte trochu vody a prášku amla (indický angrešt, jež je v práškovité konzistenci k dostání v obchodech zdravé výživy) a vytvořte pastu. Masku naneste na vlasy, ty přikryjte igelitovým sáčkem a navrch je zabalte do menšího ručníku. Masku nechte působit přes noc a následující den ji smyjte jemným šamponem. Semena pískavice jsou plná prospěšných živin, zatímco amla je bohatým zdrojem vitaminu C, který pomáhá zlepšit kvalitu vlasů. Společně mohou podpořit růst vlasů a zabránit jejich předčasnému šedivění.

Kari listy a kokosový olej

Vitamin B v listech kari podporuje produkci melaninu ve vlasových folikulech a zároveň blokuje šedivění vlasů. Na kokosovém oleji zahřejte několik kari listů (zakoupíte v obchodech s kořením, ale i supermarketech), dokud nezčernají. Směs nechte vychladnout, vetřete ji do vlasů a nechte působit – ideálně přes noc jako v předchozím případě. Následující den vlasy umyjte jemným šamponem.

Mandlový olej a citronová šťáva

Vitamin E v mandlovém oleji může zabránit předčasnému šedivění a vyživovat vlasové kořínky. Citronová šťáva navíc podporuje růst vlasů. V poměru 2 : 3 smíchejte mandlový olej a citronovou šťávu. Směs důkladně rozetřete na vlasy a pokožku hlavy. Nechte působit 30 minut a opláchněte jemným šamponem.

Zdroje: www.thehealthsite.com, www.wikipedia.org, www.medicalnewstoday.com





Celkem 3 komentářů

Siraellen
21.10.2022
Sidytady inzerujete svíčky s dřevěným knotem, což je fajn,ale kolik tato svíčky stojí a jestli si to důchodce může dovolit to už je vedlejší protože všechno co je v uvozovkách neškodné , je velmi drahé
21.10.2022
Gizela Raczova
21.10.2022
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat