Prostreno.cz

Kosmetické použití citronu má svá bezpečnostní pravidla

Omlazující elixír, který pleť navíc hloubkově čistí, detoxikuje a zbavuje akné? To je citron. Proč ho ale nanášet jen ve večerních hodinách? A za jakých podmínek vám stoprocentně způsobí alergickou reakci?

Když příroda „vymyslela“ citrony, hodně věcí nám tím usnadnila. Tenhle kyselý dáreček krásně zvýrazní chuť celé řady pokrmů a nápojů. Také pomáhá při úklidu a podporuje naše zdraví. A co víc – díky němu můžeme být i krásnější!

Opatrnost je na místě. Vždycky!

Citron je považován za jeden z nejlepších domácích kosmetických prostředků. Všechny jeho výhody, účinky a schopnosti jsou však podmíněné správným použitím. A řada lidí právě tady dost chybuje! Asi nejdůležitějším pravidlem je, že by se jeho šťáva nikdy neměla aplikovat na pokožku samotná a v čisté podobě. Kvůli své kyselé povaze pak totiž způsobuje podráždění, zarudlost i silné alergické reakce, což není nic příjemného. Připomenout je třeba i to, že zvyšuje fotosenzitivitu kůže, proto se po jejím nanesení není vhodné vystavovat slunci, a to alespoň po dobu deseti hodin. Ideální načasování citronové péče je tedy ve večerních hodinách, jinak riskujete vyrážky, jež mohou být i značně bolestivé. Když už je v bezpečnostních pravidlech jasno, co si takhle vyzkoušet dva zkrášlující recepty?

Čistá pleť, která se neleskne

Citron se běžně doporučuje těm, kteří si stěžují na mastnou pleť. A má to moc dobrý důvod – reguluje totiž tvorbu mazu, detoxikuje a hloubkově čistí póry. Tím napomáhá i léčbě akné a umazává černé tečky. S jakou další potravinou mu to náramně ladí? Nějakých deset kapek smíchejte s nastrouhanou okurkou a maska je na světě. Naprosto dostačující doba působení je 15 až 20 minut, po kterých smyjte veškeré pozůstatky a nezapomeňte ani na finální krok v podobě hydratačního krému.

Omlazující kouzlo očaruje každého

Ubrat si i pár let? S pravidelnou citronovou rutinou je to opravdu možné. Vždyť obsažené složky, a to včetně uctívaného vitaminu C, podporují tvorbu kolagenu, neutralizují volné radikály a působí proti oxidačnímu stresu. Zkuste na vrásky vyzrát kombinací citronové šťávy, medu a gelu z aloe very – všech těchto ingrediencí vždy stačí jedna polévková lžíce. Směs nechte zhruba půl hodiny dělat svoji práci a poté ji opláchněte vlažnou vodou.

Zdroj: www.healthshots.com, www.beauty.com





Celkem 1 komentářů

Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat