Prostreno.cz

Kosmetické účinky vepřového sádla vás nadchnou

Používáte sádlo jen na smažení řízků? Rozšiřte pole jeho působení a mázněte si trochu i na obličej. Tento tuk zpomaluje vrásky, tlumí záněty, hydratuje a přispívá k léčbě akné!

Po mladistvé pleti bez vrásek a nedokonalostí ženy prahnou již odpradávna. Jenže v dávné minulosti, kdy byl kosmetický průmysl ještě v plenkách, pochopitelně nebyly k dispozici krémy s kmenovými buňkami, masky s retinolem ani kolagenová séra. Ovšem v zásadě to ničemu nevadilo! Nejedna příslušnice něžného pohlaví si totiž všimla, že když v kuchyni manipuluje s masem, má pak kůži na rukou o poznání hladší a jemnější. Zrodil se tedy nápad – co by s pokožkou udělalo třeba takové vepřové sádlo?

Za málo peněz hodně muziky

V obchodech lze kostku vepřového sádla sehnat za nějakých 30 korun, což rozhodně není likvidační investice. Pravdou je, že si tímto tukem příslušnice něžného pohlaví ošetřují pokožku stovky let, čímž se můžeme inspirovat. Že vám takový nápad přijde značně odpudivý? Zamyslete se znovu – drtivá většina komerčních kosmetických produktů obsahuje nějaký živočišný tuk, tak kde je problém?

Výhody, které potěší

I když tomu možná nebudete věřit, vepřové sádlo je lidské kůži hodně blízké, neboť má podobné pH. To ale asi nebude jediná informace, která vás teď překvapí. Navzdory své mazlavosti působí jako mocný prostředek, který zcela přirozeným způsobem čistí pleť od nahromaděného kožního mazu i nečistot uvízlých v pórech. Zároveň hydratuje a chrání kůži před nepříznivými vnějšími vlivy. Ale omládnout díky němu můžete také!

Zdroj vitaminu D, který nemá konkurenci

Vepřové sádlo je neuvěřitelně bohaté na vitamin D, což prokázala studie zveřejněná v magazínu PLOS One. Tento vitamin minimalizuje pigmentové skvrny, přispívá k léčbě akné, tlumí záněty a podporuje tvorbu kolagenu, čímž zpomaluje tvorbu vrásek a jemných linií. Sádlo se může pochlubit i podílem omega-3 mastných kyselin a vitaminů E a A. Zkrátka a dobře – nacházejí se v něm složky, které pokožce poskytují výživu a zlepšují její zdraví i kvalitu. Co říkáte na tuhle dávku živin, která stojí těch zmíněných 30 korun? Malé množství tuku využívejte jako noční krém a těšte se výsledky, které se za pár týdnů pravidelné aplikace dostaví!

Zdroje: www.yorkieacresfarm.com, www.offthegridnews.com, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5685574/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc, karger.com/Article/FullText/485132?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc, www.lpi.oregonstate.edu/mic/health-disease/skin-health/essential-fatty-acids?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat