Prostreno.cz

Ledovou okurkou ke krásné pleti

Dát okurku na chvíli do mrazáku a pak na tvář? To se podle všeho opravdu vyplatí. Můžete tak akné, vráskám i svědivým vyrážkám ukázat prostředníček a radovat se z dokonalé vizáže!

Sociální sítě i mobilní aplikace pro vytváření a sdílení krátkých videí nás utvrzují v tom, že stará dobrá okurka se zase ocitá na kosmetickém výsluní a má svých 15 minut celosvětové slávy. Proč je tolik v kurzu? Nejde jen o klasický boj s tmavými kruhy pod očima. Nový trend velí, abychom tuto zeleninu nejprve dali do mrazáku, poté ji rozkrojili napůl a šťavnatou stranou si přejížděli po obličeji. Výsledkem má být krásná a zdravá pokožka. Opravdu to přesně takto funguje? Vyvěsme vlajky a radujme se. Na tomhle okurkovém šprochu je pravdy ne trochu, ale hodně!

Účinné zelené osvěžení 

Zní to asi neuvěřitelně, ale taková ledově vychlazená okurka skutečně představuje famózní kosmetický prostředek, připouští i přední dermatologové. Ti vychvalují zejména obsah vitaminu C a kyseliny listové, což jsou živiny bojujícím proti otokům. Díky nízké teplotě v mrazáku se prý jejich účinnost ještě znásobí, což si přímo žádá o vyzkoušení. Ale není to jediný důvod, proč dát tohohle zelenáče „k ledu“ a seznámit ho s pokožkou.

Kam zmizely vrásky?

Zmíněná plodová zelenina se může pochlubit i podílem vitaminů K, A a E. Všechny tyto látky stimulují růst i regeneraci buněk, přičemž zachovávají elasticitu pleti. O podporu svěžího a mladistvého vzhledu je tedy s okurkou postaráno! Stejně jako o náskok ve válce s akné, vyrážkami a jakýmkoli podrážděním. Závěry studie publikované v recenzovaném lékařském časopise Fitoterapia informují o tom, že protizánětlivé a vyživující schopnosti okurky jsou na tyto kosmetické potíže jako dělané. A poslední motivační bod, proč ji zahrnout do běžné denní rutiny?

Posilovač vlhkosti

Okurka je v podstatě „samá voda“. Té je v ní celých 95 procent, proto platí za spolehlivého dodavatele hydratace, který kůži zásobí potřebnou vlhkostí. Ideální frekvence této chladivé kúry je dle názoru dermatologů třikrát týdně.

Zdroje: www.purewow.com, wwww.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23098877/





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat