Prostreno.cz

Přírodní afrodiziaka podle pohlaví

Jste připraveni na pořádně divokou jízdu v posteli? Někdy nejsou potřeba filmy, hračky ani lechtivé řeči. Stačí zvýšit hladinu pohlavních hormonů v těle, které ovlivňují sexuální vitalitu, výdrž a vzrušení. Pomoc se přitom dá hledat v přírodě!

Afrodiziaka tu byly, jsou a taky budou. V kombinaci se zdravým životním stylem mohou stimulovat libido a být tak úspěšným podporovatelem milostného života. Které z nich dělají dobře ženám a které mužům?

Afrodiziaka pro ženy

Máta peprná

Podporuje trávení, takže se běžně přidává do žaludečních čajů, zlepšuje žaludeční potíže, v létě ochlazuje organismus a revitalizuje mysl. Máta peprná je symbolem pohostinnosti, přináší bohatství a blahobyt, dodává energii a již od antiky se považuje za sexuální stimulant. Vyzkoušejte její sílu v aromalampičce nebo nakupte topické gely a krémy s výtažkem z této bylinky. Ze začátku postupujte obezřetně. Některé ženy považují produkty na bázi máty nebo za příliš povzbudivé.

Ginkgo biloba

Extrakt z ginkgo biloby zvyšuje průtok krve, ovlivňuje produkci oxidu dusnatého a má relaxační účinek na hladké svaly, takže zlepšuje sexuální funkce. Studie také potvrdily, že tato bylinka je účinná při léčbě sexuální dysfunkce vyvolané antidepresivy (1).

Maca peruánská

Pěstuje se v pohoří And v Jižní Americe a předpokládá se, že její kořeny zvyšují sexuální touhu a taktéž bojují proti vedlejším účinkům antidepresiv, které mohou způsobit nízké libido (2).

Afrodiziaka pro muže

Skořice

I aromatická skořice se dlouho považuje za afrodiziakum, vědci navíc potvrdili, že má pozitivní vliv na erektilní dysfunkce u mužů (3). Nasypejte ji na jídlo, ale používejte pouze malé množství, ne víc než čajovou lžičku.

Korejský červený ženšen

Korejský červený ženšen stimuluje libido a považuje se za bezpečný, široce dostupný alternativní lék, jež zlepšuje schopnost pacientů dosáhnout a udržet erekci dostatečnou pro pohlavní styk, a to i u populace s těžkou erektilní dysfunkcí (4).

Dýňová semínka

Dýňová semena mají vysoký obsah zinku, o kterém je známo, že zvyšuje plodnost a sexuální touhu (5). Jejich nesmírnou výhodou je, že jsou široce dostupná, dají se vařit i pražit.

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9611693/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2928177/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6844336/, (4) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12540305/, (5) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2800928/





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat