Prostreno.cz

S kruhy pod očima zatočí nastrouhaná brambora nebo mléko

Problém tmavých kruhů není cizí jak ženám, tak i mužům! Nevíte, co si s nimi počít? Běžte do lednice, spíže nebo sklepa!

Nedostatek spánku, alergie, nadměrná produkce melaninu, nedostatek železa (anémie), poškození pleti UV zářením či nadměrným slunečním zářením, častý kontakt prstů s očima, genetika, problémy se štítnou žlázou (jako je hypotyreóza), dočasná či chronická dehydratace, kouření, stárnutí, náhlý a extrémní úbytek hmotnosti. Tohle všechno stojí za tím, že lidé všemožně maskují kruhy pod očima. Jejich zakrývání ale není řešení! Místo toho zkuste tyhle úžasné zázraky, které jistě máte doma!

Studené čajové sáčky

Jedním z nejúčinnějších a velmi snadných způsobů, které působí proti tmavým kruhům pod očima, je používání studených čajových sáčků. Pro rychlé výsledky zvolte zelený čaj nebo sáčky heřmánkového čaje. Ty namočte do vody, vychlaďte v lednici a přiložte na obě oči na 10 až 15 minut. Opakujte pravidelně. Předpokládá se, že zbytkový kofein pomáhá stahovat krevní cévy, což snižuje průtok krve a „zmizíkuje“ tak tmavé kruhy.

Strouhaná brambora nebo okurka

Vitaminy, antioxidanty a protizánětlivá povaha této chladivé zeleniny snižuje zánět kolem očí a zároveň pomáhá odvrátit ztmavnutí. Nakrájejte či nastrouhejte syrovou bramboru nebo okurku a kousky si položte na oči. Uvolněte se a po 10–12 minutách je odstraňte. Alternativně můžete také extrahovat šťávu z brambor nebo okurek a namočit do ní vatový tampon.

Studené mléko

Studené mléko je přirozeným čisticím prostředkem pro oči, jež také zklidňuje citlivou pokožku kolem očí. Obsahuje kyselinu mléčnou, která pomáhá redukovat otoky, ale také pleť zesvětluje. Kromě toho draslík v mléce pokožku hydratuje a zanechává ji pružnější. Vatový tampon nechte nasáknout studeným mlékem a aplikujte ho na oční okolí. Nechte 10 minut působit a opláchněte studenou vodou. Opakujte alespoň třikrát týdně!

Rajčata

Rajčata jsou přírodní bělicí činidla plná antioxidantů, které krotí zabarvení očního okolí. Smíchejte lžičku rajčatové šťávy se lžící citronové šťávy a aplikujte pod obě oblasti očí. Nechte působit asi 10 minut a opláchněte studenou vodou.

Mandlový olej se šťávou z citronu

Dalším osvědčeným prostředkem k léčbě tmavých kruhů je smíchání mandlového oleje a citronové šťávy. Aktivní složkou citronové šťávy je kyselina askorbová, jež spolu s dalšími živinami snižuje zadržování vody, které může způsobit otoky kolem očí. Má také mírné bělicí účinky. Vezměte asi čajovou lžičku mandlového oleje a pár kapek citronové šťávy, smíchejte je, jemně aplikujte na oční okolí nechte 2 až 3 minuty působit. Poté smyjte!

Zdroje: www.pharmeasy.in, www.foreo.com, www.wikipedia.org





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat