Prostreno.cz

Tipy na jarní úklid kuchyně

Kuchyně je skvělým místem, které na jaře potřebuje provzdušnit a pročistit tak, aby bylo snadné v ní udržovat pořádek – a fungovat. Už jste zahájili detoxikaci tohoto společenského prostoru?

Srdce domova. Přesně to kuchyně je. V prostoru mezi dřezem, sporákem a lednicí člověk tráví spoustu času, a to nejen přípravou jídel, ale i popíjením kávy nebo rozjímáním. I proto si kuchyně zaslouží pozornost a čistotu. Čím začít, pokud se už i k vám dostaly první jarní paprsky slunce?

Zprůhledněte svůj výhled z okna

K prvnímu čištění okna použijte jemné mýdlo a teplou vodu, setřete nečistoty a prach. K odstranění vody z okna poslouží vlhká stěrka. Začněte v horním rohu a přetáhněte ji dolů, dokud sklo neuschne. Zároveň otřete parapety.

Detoxikujte lednici

Úklid lednice by se ideálně měl provádět pravidelně, ale ono to někdy přes zimu zkrátka nevyjde. S jarní detoxikací těla a energií, kterou toto roční období přináší, vám to ale právě teď půjde snadno! Vyhoďte všechny staré sklenice, které číhají vzadu, a vytřete police. Nezapomeňte vyčistit zadní otvor chladničky – kondenzát musí řádně odtékat. Na nečistoty povolejte vatovou tyčinku či párátko.

Doplňte čisticí prostředky

Jarní úklid vás vždy upozorní na jakékoli čisticí prostředky, které ubývají nebo došly. Překontrolujte, co chybí. Staré, roky nepoužívané tubičky, lahvičky a saponáty hoďte do koše, evidentně je nepotřebujete.

Zaměřte se na troubu

Připálené zbytky potravin, tuk a mastnota musí z trouby pryč! Nejprve rozmíchejte 100 gramů jedlé sody v litru vody a roztok nalijte do pečicí formy. Tu vložte do trouby a nechte ji 30–40 minut péci při teplotě 200 °C. Veškeré nečistoty uvnitř tohoto domácího pomocníka změknou, takže se snadněji odstraní.  

Vyčistěte myčku na nádobí

Myčku zbaví pachů jedlá soda smíchaná s trochou vody a vlhký hadřík. Myčku nádobí vždy udržujte dezinfikovanou a jednou za pár týdnů použijte čistič myčky, abyste se ujistili, že zabíjíte všechny bakterie, které se tam skrývají.

Nezapomeňte na dlaždice

Při výběru čisticích prostředků na dlaždice je nejlepší zvolit něco s neutrálním pH. Opět si můžete vyrobit svůj vlastní čistič s jedlou sodou a vodou, který by měl odstranit většinu skvrn. Tak hurá do práce!

Zdroje: www.ovenclean.com, www.foodnetwork.co.uk





Celkem 0 komentářů

Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat