Prostreno.cz

Snadné triky pro spálení více kalorií za den

Nemusíte se denně dřít v posilovně, abyste spálili energii navíc. Přinášíme vám deset tipů na spalování kalorií při běžných domácích činnostech a rodinných aktivitách.

Tančete

Tím není myšleno, abyste si zaplatili hodiny tanečních nebo nějaký kurz orientálního tance. Tančit můžete jen tak doma – pusťte si svou oblíbenou hudbu a vlňte se do rytmu (samozřejmě čím rychlejší, tím lepší). Postačí vám 20 minut a 100 kalorií nenávratně zmizí. A že se vám příliš nechce jen tak tančit? Zapojte své děti (samozřejmě přiměřeného věku, ti starší z něčeho takového nadšeny nebudou) – zkuste třeba uspořádat „taneční soutěž“ a křepčete, co vám síly stačí. Dětem pohyb také prospěje a všichni se pobavíte.

Pověste to

Když vyperete prádlo, nedávejte je do sušičky (většina z nás ji stejně asi nemá), ale pověste ho pěkně na šňůry (nevlastníte-li zahradu či balkon, tenhle tip se pro vás tak úplně nehodí; při věšení prádla na sušák tolik pohybu jednoduše nemáte). Když budete ověšovat šňůry 45 minut, spálíte oněch 100 kalorií. Další energii vyplýtváte na žehlení.

Líbejte

Tohle je moc příjemný způsob hubnutí. Fitness managerka Stephanie Vitorinová tvrdí, že budete-li se s někým „usilovně“ líbat po dobu 20 minut, po kaloriích se jen zapráší.

Povzbuzujte

Provozuje vaše dítko nějaký ten venkovní sport, na který ho doprovázíte a pak trpělivě čekáte, až mu trénink nebo zápas skončí? Pak nebuďte pasivní a také aktivně se zapojte – obcházejte hřiště, fanděte, povzbuzujte (samozřejmě jen do té míry, než se za vás syn či dcera začne stydět), zkrátka hýbejte se. Na spálení 100 kalorií by vám při opravdovém fandovském zapálení měla stačit třičtvrtěhodinka.

Přestávkujte

Najděte si (pokud je to jen trochu možné) v pracovním shonu nejméně tři desetiminutovky, během nichž se například projdete (stačí i z patra do patra nebo z jednoho konce chodby na druhý), uděláte 10 kliků proti zdi, pořádně se protáhnete (musíte samozřejmě hledat činnost, při které se příliš nezpotíte), zkrátka je věnujete nějakému pohybu.

Nejezděte

Volíte mezi výtahem a schody? Pak si jednoznačně vyberte schody, nebo je rovnou použijte jako účinný tělocvičný prvek. Zkuste například chodit s rukama za zády (ve snaze udržet rovnováhu a nezřítit se dolů zapojíte mnohem více svalů; samozřejmě, pokud máte s rovnováhou problémy nebo si nejste sebou jisti, dejte ruce podle potřeby, případně mějte jednu ruku připravenou rychle chytit zábradlí) nebo choďte ob jeden schod (pokročilí mohou zkusit kombinaci obojího). Nemusíte do schodů běhat. Po půlhodince je 100 kalorií pryč.

Venčete

Nevenčete svého čtyřnohého mazlíčka jen několik minut, během nichž sotva obejdete barák. Vezměte ho na pořádnou procházku a zaběhejte si s ním (samozřejmě za předpokladu, že máte doma správný druh psa). Respektujte jeho zastávky na očurávání patníků a rohů, alespoň si trochu oddechnete, nicméně takto aktivně venčete alespoň 20 minut, abyste vysněného úbytku 100 kalorií dosáhli. Navíc prospějete i svému psovi – většina fyzickou aktivitu přivítá a předejdete také jeho obezitě.

Vytírejte

I vytírání podlahy je dobrá činnost pro spalování kalorií. Budete-li vytírat 25 až 30 minut a poctivě při tom střídat pohyby mopem doprava a doleva či dopředu a dozadu, budete nejen majitelkou jedné z nejčistších podlah ve městě, ale ještě se zbavíte nějaké té energie navíc.

Koupejte

Koupání malého dítěte (samozřejmě ne úplného mimina) je také dobrou příležitostí pro pohyb a spalování energie. Napusťte mu vanu, hrajte ve vodě hry, nechte ho cákat, jak bude chtít (tedy pokud máte tolerantní sousedy nebo nepropustnou podlahu)... Pak začne boj při vyndávání dítka z lázně – rozdováděná ratolest nebude chtít jen tak vylézt, na což padne další díl kalorií. Nakonec dítě pořádně osušte, oblékněte, no a začněte s úklidem koupelny – 100 kalorií tak spálíte raz dva.

Zdroj: /www.webmd.com/diet/obesity/features/8-ways-to-burn-calories-and-fight-fat#1, www.verywellfit.com/easy-ways-to-burn-100-calories-3495197





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat