Prostreno.cz

Zachraňte své letní opálení! Ještě je čas

Doba prázdnin a dovolených je nenávratně za námi, a tak začíná blednout i naše opálení, které jsme si přivezli od moře (či od rybníka). Jak tento proces zpomalit?

Pozor na horkou vodu

Pokud jste milovníky vany s horkou vodou či horké sprchy, na nějakou dobu se jí vzdejte. Horká voda totiž vysušuje pokožku a přispívá k jejímu loupání.

Přidejte na hydrataci...

Pořiďte si opravdu vyživující a hydratující tělové mléko a používejte ho poctivě nejméně po každém umytí (a čím častěji, tím lépe). Hydratovaná pokožka vydrží opálená déle.

...a nezapomínejte na tu vnitřní

Ovšem ani sebekvalitnější tělové mléko nezajistí pokožce potřebnou hydrataci. Proto nezapomínejte na dodržování pitného režimu. Nejlépe vám samozřejmě poslouží čistá voda.

Nebojte se tónování

Na trhu je dnes k dispozici několik hydratačních mlék určených k samoopalování. Vyberte si nějaké jen velmi lehce tónované a používejte ho podle návodu – nesnažte se přirozené opálení ztmavit, pouze jej můžete jemně podpořit.

Pozor na peeling

Ani při opálení nezapomínejte na pravidelný peeling. Jen se vyhněte příliš hrubým peelingům – spíše si pořiďte velmi jemný přípravek, který sice odstraní odumřelé buňky, ale nepoškodí povrch pokožky.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat