Prostreno.cz

Pro snazší hubnutí je nutné dodržovat jasná přikázání

S hubnutím můžete začít i tehdy, kdy už se o slovo pomalu hlásí zima. A aby se vám váš záměr povedl, přidáváme 5 snadných přikázání, která byste měli v cestě za štíhlou postavou dodržovat.

Jak zhubnout víme nejspíš všichni – zdravě a vyváženě jíst, dostatečně se hýbat. My vám poradíme pár triků, jak celému procesu pomoci.

Nebojte, zvládne je každý!

Nebudu se hned pouštět do jídla.

Než zasednete k obědu nebo večeři, dopřejte si například jablko, sklenici vody, kus okurky, nějaké to rajče apod. Zelenina (případně ovoce s nízkým obsahem cukru) či neslazený nápoj vám pomohou rychleji dosáhnout pocitu sytosti (navíc vláknina v zelenině zasytí doopravdy), takže z hlavního jídla toho tolik nespořádáte.

Najdu si sport, co mě baví.

Je to snadné – jestliže se pustíte do pohybové aktivity, kterou si budete užívat, vydržíte u ní. V opačném případě brzy pověsíte sport na hřebík. A sen v podobě štíhlé linie se začne rozplývat.

Nebudu sladit.

Upřímně řečeno, cukr jako takový (a slazení vůbec) nepotřebujete. Jsou to jen prázdné kalorie, cukr vám navíc nedovolí vychutnat skutečnou chuť daného nápoje či pokrmu. A že se neobejdete bez ranního šálku slazené kávy? Zkuste prostě vyměnit cukr třeba za skořici. Budete překvapení. Ostatně to platí i o spoustě pokrmů (pokud se necítíte na radikální řez, ubírejte si cukr ze stravy postupně – ale ne moc pomalu).

Nebudu luxovat lednici… jen co ji uvidím.

Vlčí hlad známe všichni. A jeho následky taky. To takhle sedíte večer (po večeři) u televize, a najednou dostanete pocit, že musíte něco sníst, nebo umřete. Výsledkem je výlet do lednice a spousta zbytečných kalorií navíc. Zkuste vyčkat 20 až 30 minut, než k lednici vyrazíte. Dost často totiž pocit vlčího hladu zmizí (pomoci si můžete třeba sklenicí vody).

Svačit budu zdravě!

Všichni víme, jak jsou při hubnutí důležité svačiny. Jenže není svačina jako svačina, že. Sáček chipsů nebo bageta z automatu nejsou tím pravým ořechovým. Zato ořechy ano! Stačí malá hrstička (pozor, jsou docela kalorické) a máte vystaráno – zasytí, nedostanete po nich hned hlad a ještě tělu dodáte spoustu potřebných látek.

Zdroj: https://www.bodybuilding.com/content/lose-weight-fast-the-smart-way-to-get-shredded.html, healthline.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat