Prostreno.cz

Zdravé letní svačinky udrží počet kalorií na uzdě

Rádi mlsáte, ale také si chcete udržet štíhlou postavu. Tak tohle je přesně pro vás. Přinášíme vám několik tipů na zdravé letní svačinky. Tohle musíte vyzkoušet.

Ovocná miska

Budete potřebovat hrst ovoce podle chuti (např. borůvky, jahody, maliny), 3 polévkové lžíce tvarohu a lžičku chia semínek. Jednoduše vše smícháte a máte hned zdravou sladkou svačinku, která vás zasytí. Tvaroh má hodně bílkovin a ovoce vám dodá vitamíny a antioxidanty.

Tip: Nezapomeňte si dělat zásoby na zimu jako naše babičky. Letní ovoce můžete zamrazit, sušit nebo zavařovat a v zimě budete potřebovat jenom tvaroh. Tuhle domácí svačinku vám budou závidět.

Melounová pizza

Patříte mezi milovníky pizzy, ale v létě by to chtělo lehčí variantu? Ošalte zrak a udělejte si melounovou. Nakrájejte meloun na tenké plátky na trojúhelníčky - jako pizzu. Meloun posypte sýrem feta a petrželkou. Tuhle kombinaci si zamilujete a rozhodně tím překvapíte i na letní party. A hlavně po tomhle nepřiberete, je to jenom hodně vody a trochu cukru.

Popcorn s chilli

Pokud chcete mlsat večer u televize, tak si dejte popcorn, jemně si ho osolte a posypte chilli. Kukuřice vám neublíží a chilli stimuluje metabolismus.

Rýžové chlebíčky

Máte rádi rýžové chlebíčky? Tak vyzkoušejte tuhle variantu. Na chlebíček si dejte trochu bílého řeckého jogurtu a posypte ředkvičkami nakrájenými na plátky. Můžete ještě dochutit oblíbenými bylinkami. Řecký jogurt je sice tučnější, ale má více bílkovin.

Nezapomeňte na zmrzlinu

Odoláváte pokušení koupit si zmrzlinu? Stačí si zakoupit formičky na zmrzlinu a můžete začít. Můžete si zmrazit třeba neslazený zelený čaj nebo mátovou vodu s citronem. Také můžete jednoduše rozmačkat oblíbené ovoce a nechat ho zmrazit (zda si směs maličko osladíte, je jen na vás). Pokud milujete chuť kávy, tak šup s ní do mrazáku, nebojte se toho.

Pokud nejste na sladké varianty tak vyzkoušejte zeleninu, do formiček si můžete nalít i zeleninový vývar či jakoukoliv zeleninovou šťávu. Překvapí vás i voda s bylinkami, např. s libečkem, pažitkou nebo petrželkou.

Probiotická čokoláda

Pokud vás přepadne nekontrolovaná chuť na čokoládu, tak máme pro vás první pomoc. Sáhněte po probiotické čokoládě, v USA je to obrovský hit. Spojuje lahodnou chuť čokolády a potřebnou dávku živých kultur na celý den. Je prokázáno, že bakterie v čokoládě přežívají 3krát déle než v mléčných produktech. Probiotická čokoláda si vás získá svou nízkou kalorickou hodnotou. Tohle musíte ochutnat.

Zdroj: www. healthyfoood.com, www.eatthis.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat