Prostreno.cz

Lačný žaludek nemá rád kávu

Čím rozhodně nepotěšíte prázdný stáhnutý žaludek? Máme pro vás 5 věcí, za které vám vděčný nebude a odvděčí se vám přinejmenším nepříjemnými pocity.

Takže co byste mu nikdy neměli provádět?

Pít kávu/černý čaj

Je káva či čaj to první, po čem ráno sáhnete? Pak byste si to příště měli rozmyslet. Káva může způsobit překyselení žaludku, potíže se zažíváním a pálení žáhy, čaj pak může vést ke snížení produkce žaludečních šťáv a k potížím se zažíváním.

Brát léky

Pokud to váš lékař nebo lékárník (případně příbalový leták léků, které užíváte) přímo nestanoví, neměli byste své léky užívat na prázdný žaludek. Riskujete tím totiž podráždění žaludku a potíže se zažíváním. Navíc spousta léků se lépe absorbuje do těla, pokud je spolknete po jídle.

Cvičit

Trocha pohybu nalačno vám samozřejmě neuškodí, ale pokud se chystáte na opravdu intenzivní trénink, rozhodně byste se měli nejprve najíst! Nemyslete, že cvičením na prázdný žaludek zhubnete. Bohužel se tak nestane – vaše tělo si totiž bude muset sáhnout pro energii do rezerv. A bohužel nesáhne po těch tukových, ale těch ze svalů.

Pít alkohol

Pravidlo číslo jedna, které byste vždy měli dodržet, pokud se chystáte pít alkohol, zní, že konzumaci musí vždy předcházet jídlo! Jinak se alkohol dostane okamžitě do krve a po pár minutách budete úplně opilí (a to je vždycky dost trapas).

Cestovat

Pokud trpíte nevolností při cestování, máte jistě tendenci se před jízdou jídlu vyhýbat. A to je chyba. Paradoxně totiž prázdný žaludek nevolnost v dopravním prostředku podporuje. Dopřejte si proto před cestou něco malého a lehkého. Bude vám mnohem líp!

Zdroj: www.quora.com/What-should-you-not-eat-on-an-empty-stomach, www.eatthis.com/never-things-empty-stomach-science/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat