Návykové potraviny. Před čím se mít raději na pozoru

Závislost na alkoholu nebo cigaretách už asi nikoho nepřekvapí. Jenže pozor, tím výčet lidských neřestí zdaleka nekončí. Podle odborníků nebezpečně roste počet závislostí na jídle! Které chutě se vám mohou vymstít?

Nebezpečí číhá všude. Bohužel i na talíři! Vědci odhalili drsnou pravdu, ze které jsou všichni labužníci doslova v šoku. Podle jejich názoru existuje jedenáct potravin, které jsou stejně návykové jako kokain a heroin. Jak taková gastronomická závislost vlastně funguje?

Vysoko kalorické pochoutky útočí na centra slasti v mozku. Čím častěji si je člověk dopřává, tím horší je takové blaženosti odolávat - stejně jako v případě drog. Než se jedlík naděje, ztratí kontrolu nad svými stravovacími návyky a následky na sebe nenechají dlouho čekat. Nadváha, obezita, poruchy metabolismu a další záležitosti, které se obecně považují za „produkt moderní doby“. Tak zní varování lékařů i psychologů. A které dobroty vlastně patří na černou listinu? Pokud jíte tohle, jste závisláci jako vyšití!

Seznam návykových potravin

Pizza

Čokoláda

Balené cookies

Zmrzlina

Hranolky

Cheesburgery

Dort

Sýr

Slanina

Smažené kuře

Pražená kukuřice

Tak co, taky neodoláte hranolkům, zmrzlině nebo čokoládě pokaždé, když přijde stresová situace? Pak berte na vědomí, že závislost na jídle je problém, který by se měl konzultovat s odborníkem, stejně jako jakákoli jiná závislost. Nestyďte se požádat o pomoc.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat